SELÇUK (İzmir), () - İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, ülkü ocaklarının çağrısı üzerine bir araya gelen yüzlerce kişi, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi. Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren grup, basın açıklamasıyla olayı kınadı.
Bayrak indirme olayına tepki göstermek için yapılan çağrı üzerine yüzlerce Selçuklu, dün  akşam saatlerinde Tahsinağa Camii önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan Selçuklular, 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir', 'Hükümet istifa' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları eşliğinde İstasyon Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında gruba yolda bekleyen ve balkonlarına çıkanlar da alkışlarla destek verdi. Burada saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Selçuk Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Memiş Esener, şöyle dedi:
"Bölgede Türkiye Cumhuriyetinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl Karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması sebebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alanda bu hadisenin meydana gelmiş olması, olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz Türk'ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Mesele Türk Olmak, Kürt Olmak, Alevi Olmak, Sünni Olmak, Laz Olmak, Çerkez Olmak Değil, Ekmeğini Yediğin Memlekete İhanet Etmemektir. Ne Mutlu Türk'üm Diyene."
Basın açıklaması ardından grupta bulunanlar, sessizce dağıldı.

YS(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)