Veysel EROL/SELÇUK (İzmir), () - İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Gezi Parkı'nın adı CHP'li belediye meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla 'Gazi Parkı' olarak değiştirildi.
Selçuk'ta halk arasında 'Emlakpark' olarak bilinen Şahabettin Dede Caddesi'ndeki alana geçen Mart ayında park yapılıp, 'Gezi Parkı' adı verildi. Parkın içindeki yıkılıp, yerine daha modern şekilde yapılan kafeteryaya da 'Gezi Kafe' adı verildi. 30 Mart'taki yerel seçimlerde, dönemin CHP'li Belediye Başkanı Vefa Ülgür, 13 oy farkla seçimi AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı'ya kaptırdı.
Başkanlık koltuğuna oturan Bakıcı'nın başkanlığında geçen 5 Mayıs'taki olağan meclis toplatısında 6 madde görüşüldü. Gündemin 5'inci maddesini ise Gezi Parkı'nın isminin 'Gazi Parkı' olarak değiştirilmesi komisyona gönderildi. Dün parkın ismini değişitirilmesi tekrar görüşmeye açıldı.
"GAZİ İSMİNİN GEÇTİĞİ YERDE ALKOL OLMASIN"
MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İbrahim Soğutmaz, ne şahsı ne de mensubu olduğu partinin 'Gazi' kelimesine karşı gelecek yapıda olmadığını belirtip, "Gazi ismine, her hangi bir çekincemiz veya muhalefetliğimiz yoktur. Hatta ilerdeki günlerde, Gazi Cafe'nin ilerleyen günlerde Gazi ve Şehitler Derneği'ne işletilmesi için verilmesi konusunda bir çalışmamız ve önerimiz de olacaktı. Bunun dışında sizlerden özel bir isteğimiz olacak. Gazi isminin geçtiği bir yerde alkol satışı olmasın. Bu konuda çok hassasız. Böyle şanlı bir ismin o kafede olmasına bizler olumlu oy kullanacağız" dedi.
CHP'li Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Filiz Sengel ise MHP'li Soğutmaz'ın sözlerine katıldığını belirtip, "Gazi ismi çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm gazilerimiz bizler için çok önemli yere sahip. O anlamda bundan önceki mecliste de zikretmiştik. Şayet yeni park alanlarımız var, bu park alanlarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ya da belediye meclisimizin belirtmiş olduğu madde kanunları ile gelecek her hangi bir isme sonuna kadar destekleriz. Karşı durduğumuz şey, yapılmış olan şeylerin ortadan kaldırılmaya çalışılıyor olması. Bu karar Selçuk Belediye Meclis'inin 2 Temmuz 2013 tarihli oturumunda alınan bir karar. Katılan meclis üyelerinin oy birliği ile alınan bir karar. 28 Mayıs 2013 tarihinde Atatürkçü düşünce esaslarından olan özgür düşünce ile sorgulayıcı düşünce ile mücadele ruhu ile mücadele etmekten korkmayan ve yılmayan kişiler tarafından başlatılan ve her türlü siyasetten uzak olan Gezi Parkı eylemlerinde şu an hayatlarını yitiren ve hiçbir anne ve babanın başına gelmesini temenni etmediğimiz gençlerimiz, çocuklarımıza orantısız güç kullanılması neticesinde hayatını kaybeden çocuklarımızı düşünerek konulmuş bir isimdi" dedi.
Konuşmaların ardından 8 CHP, 6 AKP ve 2 MHP'li üyesi bulunan belediye meclisi oylamaya gitti. CHP'li üyelerin ret oyuna karşın aralarında belediye başkanının da oyuyla AK Parti ve MHP'li üyeler parkın ismi 'Gazi Parkı' olarak değiştirdi.

VE(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)