CUMHURBAŞKANI adayı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kocaali'nin Darıca İlçesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca Çankaya'da emekçiden, ezilenden, halktan yana olan bir Cumhurbaşkanı olmadığını ileri sürdü.
Darıca İlçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan HDP İlçe Başkanlığı binası önünde seçim otobüsünden halka seslenen Selahattin Demirtaş, seçilmesi halinde kendi anlayışlarını Çankaya'ya taşıyacaklarını söyledi. Demirtaş şunları söyledi:
"Kendi anlayışımızı Çankaya'ya taşırsak, Meclis'in çıkardığı yasalara önce bu yönüyle bakacağız. Ben Cumhurbaşkanı olsam, önüme gelen her yasaya bakacağım. Orada emekçinin alın terinin kıymleti bilinmiyorsa, orada işçinin hakları ellerinden alınıyorsa, hemen o yasayı veto edip geri gönderirim. Cumhuriyet tarihi boyunca Çankaya'da emekçiden, ezilenden, halktan yana olan bir Cumhurbaşkanı olmadı. Patronlar ve büyük sermayelerle, parasını koyacak yeri olmayanlar, kendi yasalarını parlamentodan kendi istedikleri gibi yasaları çıkardılar. Çankaya da onların hepsini noter gibi onayladı. Çankaya parlamentonun da hükümetin de onay mercii olmayacak."
Çankaya'nın bütün ezilenleri temsilen bir irade olacağını söyleyen Demirtaş, "Sizler bazen 12 bazen 16 saat çalışıyorsunuz. Emeği siz harcıyorsunuz paraları onlar götürüyor. Sıfırlamayı onlar yapıyor" dedi.
SEÇİM DEMOKRATİK DEĞİL
Ezilenin bir cevabı olması gerektiğini belirten Demirtaş, kendilerinin asla zalimin karşısında boynunu bükerek bu günlere gelmediğini söyledi. Demirtaş, "Bizler bu ülkenin bütün ezilenlerin birliğinin garantisiyiz. Asıl bu ülkede bölücülük yapanları sizler izliyorsunuz. Seçim demokratik değil. Seçim adil değil. Bir taraftan devletin bütün imkanlarını parasını harcayanlar var, bir taraftan da halkın öz gücüyle seçim çalışmasını yürüten bizler varız. Benim seçim kampanyasında en büyük desteğim devletin parası, hazine yardımı değil. şu gördüğünüz anaların duasıdır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş konuşmasının ardından İzmit'e geçti.

FOTOĞRAFLI