ANKARA ve ilçeleri ile birilkte Kazan'da önceki gün aniden bastıran ve kısa sürede şiddetini artıran yağmurun sele dönüşmesi üzerine sebze, meyve ve tahıl tarlaları yok olurken, yaklaşık 1 milyon TL tutarında hasar bıraktı. Can kaybının olmayan ilçede sel felaketinde çadırda kalan mevsimlik tarım işçilerine Kazan Belediyesi yardım eli uzatıp, Spor Kamp Eğitim Merkezi'ne taşınmasını sağlarken, ihtiyaçlarını giderdi.
Sel geldiği sırada beşikte uyuyan henüz 15 günlük Seyfulislam Yılmaz, annesinin yetişmesi ile son anda boğulmaktan kurtuldu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Seyfulislam ve diğer 4 bebek için yeni beşik gönderdi. Çadırlarını ve içindeki tüm eşyalarını sele kaptıran selzedelere Kazan Belediyesi yardım elini uzattı.
Spor Kamp Eğitim Merkezi'ni sel mağdurlarına tahsis eden Başkan Ertürk, belediyenin olanaklarını seferber etti. Mağdurlara, Kamp Eğitim Merkezi'nde 3 öğün sıcak yemek, giysi, ayakkabı, duş imkanı sağlanırken 15 günlük ile 2 aylık arası 5 çocuk için beşik, bebek maması, çocuk bezi ve 25 çocuk için de çeşitli oyuncaklar, ayakkabı ve kılık kıyafet temin edildi.
Sel mağdurlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eşi Meral Ertürk ve Meclis Üyesi Muhsin Koca'nın eşi Nurdan Koca, selzede çocuklarla yakından ilgilendi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilk aşamada Doğu ve Güneydoğu'dan gelen mevsimlik işçilerimin zor günlerini atlatmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtirken, şöyle dedi:
"Sel, çadırlarda kalan ailelerin neyi var neyi yok alıp götürdü. Çocuklar çamur içinde üst başları ıslak, yiyecekleri ve giyecekleri kalmamış, perişan haldelerdi. Kazan'ın birçok mahallesinde de sel felaketi yaşandı. Belediyemizin iş makinaları ile birlikte mevsimlik işçilerimizin ortada kalmaması için var gücümüzle çalıştık."
Çadırları yok olan mevsimlik işçilerden Fesih Yılmaz, sel nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Çocuklarımız soğukta kalmış çaresizlik içinde yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Belediye Başkanımız Lokman Ertürk ve Kaymakamımız bizimle yakından ilgilendi. Zor günümüzde bizi açıkta bırakmadığı için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Asıl sıkıntımız, yağmurlar dindiğinde başlıyor. Yüzbinlerce lira masrafımız var. Borç harçla bugünlere geldik şimdi elde hiçbir şey kalmadı. Biz devletten yardım bekliyoruz. Kredilerin ertelenmesi bizim sıkıntılarımızı dindirmeye yetmez. Onlarca aile perişan durumdayız." 

HP(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)