AYDIN’ın Didim İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya seks kasetli şantaj yapıldığı iddiasıyla, makamı ve evinde operasyon yapılıp, bilgisayar kasalarına el konulan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, asıl komplonun kendisine yapıldığını öne sürdü. Sandalcı, “Bu konumda olsam siyasal sorumluluğun gerektirdiği ahlak nedeniyle konuyu başkasına ihale etmez, gereğini yapar istifa ederdim” dedi.
CHP’li Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, evine düzenlenen şantaj operasyonu ve ididalarıyla ilgili Belediye Meclis Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Halka da açık olarak yapılan açıklamada Belediye Başkanı Sandalcı, dün yapılan operasyonun Akbük Belediyesi tüzel kişiliğiyle ilgili olmadığını belirttti. “Siyaset ahlak ilke gerektirir” diyen Sandalcı, şunları söyledi:
“Didim belediye Başkanı Kamacı’nın bu tarz uygunsuz görüntülerinin çekilmesi ile ilgili ne ilgim ne haberim ne tahminin var. Ne de rüyamda gördüm. Böyle bir ahlaksızlıkta hiçbir ilgim yok. Bunu tüm inandığım değerler ve sevdiğim insanlar, namusum şerefim, onurum üzerine yemin ederim. Yargı bunun yakın zamanda müspet menfi cevaplarını verecektir” dedi.
Kendisinin de kamuoyunda konuşulması ve kendi adının da geçmesi üzerine geçtiğimiz hafta savcılığa müracaat ettiğini belirten Sandalcı, “İnsanlar belediye başkanı olduktan sonra kurumsallaşmışlardır. Her hareketi belediye ve partisini bağlar. Partimizi kamuoyunda tartışılır konuma getiren sorumlu Kamacı’nın kendisidir. Konunun dialog yolu ile anlatabilecek bir aşamada çözümünü parti yönetiminin sağlanması noktasında eksiklik olmuştur” dedi.
“ASIL KOMPLO BANA YAPILMIŞTIR”
Belediye başkanlarının toplumun örnek insanı ve kurumsal kişiliği nedeniyle hal ve davranışlarında kişisel zafiyet içerisinde olamayacağına da dikkati çeken Sandalcı, “Ben, bu konumda olsam siyasal sorumluluğun gerektirdiği ahlak nedeniyle konuyu başkasına ihale etmez, gereğini yapar, istifa ederdim. Kalkıpta, 'Komploydu', 'Gizliydi', 'Saklıydı' noktasına girmezdim. Burada asıl komplo bana kurulmuştur. Olay gündemden düşürülüp şantaj süsü verilerek konu üzerime atılmak istenmekte ve mağdur edebiyatı yapılmaktadır. Belediye başkanı olarak doğmadım, bunu sorun yapacak değilim. İnsanlar kendi yaptıkları hataların bedelini başkalarına ödetmeye kalkıp iftira atması daha büyük bir suçtur” diye konuştu.
Savcılığın soruşturmayla ilgili 'gizlilik' kararı olduğunu hatırlatan Sandalcı, “Bu kararın kalkması halinde iddiaların daniskasını bile cevaplarım” dedi.
“İFTİRALAR SİYASİ”
Kendisine yönelik iftiraların siyasi olduğunu belirten Sandalcı “Tahminimce ortada böyle bir kaset var. Bu video kontrolden çıktı. Kamacı’nın bu durumda geri çekilme durumu var. Kamacı, bu noktada yıkarak çekilme yolunu seçti ve bunu da birine ihale etme noktasında en büyük siyasi rakip olarak beni seçmesi çirkefliktir. Akbük Belediyesi’nin kurumsal anlamda birçok işine engel çıkarmasına rağmen kendisi ile ilgili aleyhte bir tek sözüm yoktur. Ancak bu iftiranın gereği de hukuki anlamda hesapsız bırakılmayacaktır” dedi.
Sandalcı, konu ile ilgili CHP Genel Merkezi’yle henüz bir dialoğu olmadığını da vurgulayıp, “Tüm bu iftiralara yıpratma çalışmalarına rağmen 2014 yerel seçimlerinde partimize merhem olacağız. Adayımız Kamacı olsa dahi kendi bölgemde partim için çalışacağım” dedi.
“KASET VAR MI?”
Sandalcı, idida edildiği gibi Kamacı’nın bir seks kasedi olup olmadığı sorusuna ise, “Kamacı’nın dilekçesi ve şüphesi üzerine başlayan bir operasyonda, var olduğu düşünülen bir kasedin arayışı içine girilmiştir. Kamacı kaset ile ilgili olarak, 'Yok' demiyor. Kasedin varlığı beni ilgilendirmiyor, Kamacı’nın adaylığı da seçimi alıp almaması da beni ilgilendirmiyor. Erçin Sandalcı yapmadığı bir olay üzerine alçakça suçlanmaktadır” diye yanıt verdi.
Jandarma tarafından yapılan operasyonda evi, makamı ve makam aracında kişisel kullanımında olan bilgisayar kasalarına ve 500’e yakın CD’ye el konulduğunu da açıklayan Sandalcı, daha sonra konuyla ilgili ifade vermek için Akbük Jandarma Komutanlığı’na gitti.
CHPli Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise konu ile ilgili savcılık soruşturması sürdüğü için herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.
NELER YAŞANMIŞTI?
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, gizlice çekilmiş seks kasetiyle kendisine şantaj yapıldığını ileri sürüp, geçen 30 Aralık’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Akbük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından savcılığın talimatıyla CHP’li Akbük Belde Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ile biri daha önce Aydın miletvekiliği için aday olan ancak seçilemeyen, diğeri ise Didim İlçe Teşkilatı Başkanlığı yapan CHP’li eski yöneticinin de aralarında bulunduğu bazı kişilere yönelik, dün öğle saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Didim ve Akbük Beldesi’ndeki 11 ayrı adres ile Akbük Belediyesi’ne düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan olmazken şüphelilerin bilgisayar kasalarına incelenmek üzere el konulmuştu.
Didim Belediye Başkanlığı için turizmci Murat Kalaycı, eczacı ve Didim Eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, maliyeci Şevket Bedir ile mevcut belediye başkanı Mümin Kamacı aday adaylığını açıklamıştı. Ancak, geçen 22 Aralık’taki CHP Parti Meclisi, Kamacı’yı aday göstermesinin ardından seks kasedinin CHP Genel Merkezi’ne ulaştırıldığı, çekilmeye zorlandığı iddia edilmişti.