Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan öncesi şeker, helva, tahin ve lokum imalatı yapan esnafa baskın düzenledi. Operasyon sırasında ortaya çıkan görüntülerden kadın zabıta memurlarının midesi bulandı.
Yaklaşan Ramazan öncesi Yakutiye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren şeker imalathanelerini denetimden geçirdi. Baskın yapılan imalathanelerde kullanılan malzemenin pislik içinde olduğu görüldü. Denetimlerde bir tek personelin dahi iş elbisesi giymediği saptandı. Sanayi semtinde yapılan denetimlerde imalathaneye gelen bir kişi, işyeri sahibinin olmadığını belirterek gazeteci ve zabıta memurlarının görev yapmasını engelledi. Zabıta görevlilerinin sorularını yanıtsız bırakan diğer işyeri sahipleri ise "Elimizden gelen bu kadar. Sizler bizi sık sık denetlerseniz düzeliriz. İmalat yapılan yer temiz olmaz" dedi.
Denetimler sonucu 10 işyerinden 8'ine para cezası kesildiğini, 2'sinin uyarıldığını belirten Yakutuyi Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut halkın sağlığı ile oynayanların gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şöyle konuştu:
"Zabıta ekiplerinden, yaptıkları denetimlerde en küçük bir hata gördüklerinde dahi işyerine ceza uygulanmasını istedik. Çünkü bizler halkın gözü kulağıyız. Onlar bize güvenerek gidip alışveriş yapıyor. İşte bu yüzden fırın, kasap, lokanta ve imalathaneleri denetlerken çok dikkat ediyoruz."

FOTOĞRAFLI