AMASYA'daki Şehzadeler Müzesi’nde bulunan Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’nın balmumu heykeli ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler müzeyi gezdikten sonra Şehzade Mustafa’nın heykeli önünde fotoğraf çektiriyor.
Amasya’da bulunan Şehzadeler Müzesi kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerlerinden birisi haline geldi. Amasya Valiliği tarafından 6 yıl önce yaptırılan müzede bulunan balmumu heykelleriyle saray hayatı canlandırılırken, Padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’nın balmumu heykeli de ilgi görüyor. Müzeyi gezenler, Şehzade Mustafa’nın heykelini inceleyip fotoğraf çektiriyor. Bazı turistlerin müzeye geldiklerinde ilk olarak Şehzade Mustafa’nın heykelini görmek istedikleri de belirtildi.
Müzede görev yapan rehber Şahin Bulut, televizyon kanallarında Osmanlı İmparatorluğu’yla ilgili dizilerin başlamasıyla birlikte müzeye olan ilginin daha da arttığını belirterek, "Müzemizi ziyarete gelen konuklarımız bizlere hemen Şehzade Mustafa’nın balmumu heykelini olduğu yeri soruyorlar. Amasya Valiliği döneminde buradaki yaşantısı ve yaşadığı yerler hakkında bilgi alıyorlar. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın ölmesiyle birlikte müzemizi ziyarete gelenlerin ilgisi de arttı. Özellikle sadece Şehzade Mustafa’nın heykelini görmek için gelenler oluyor" dedi.
Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir, kentte 12 şehzadenin sancakbeyi olarak görev yaptığını ve bunlardan 6’sının padişah olarak tahta çıktığını söyledi. Özdemir, "Şehzade Mustafa 1540-1555 yıllarında Amasya Valisi olarak görev yaptı. Şehzade Mustafa, Amasya’yı, Amasyalılar da onu çok sevdi. Şehzade Mustafa’nın ve diğer şehzadelerin yaşadığı sarayların bulunduğu mevki bugün Saraydüzü mevkiisi değimiz bölgedir. Şu an orada Valilik konutu ve askeri alan mevcuttur. Saray kalıntıları askeri alan içerisinde kalmaktadır. Yine bunun yanı sıra şu an Çakallar mevkiinde Şehzade Mustafa'ya ait olan ve halk arasında 'köşk kayası' olarak ifade edilen bölgede ise bir av köşkü bulunmaktadır. Köşten günümüze gelen sadece temelleri ve duvar kalıntıları mevcuttur" diye konuştu.