Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Eceabat İlçesi'ne, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün kontrolörlük hizmetleriyle 730 kişi kapasiteli öğrenci konuk evi yapılıyor.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve il protokolünün katıldığı törenle geçen aylarda temeli atılan 730 kişi kapasiteli öğrenci konuk evi için yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı. Finansmanı Vilayetler Hizmet Birliği'nce karşılanan öğrenci konuk evinin, 18 milyon 150 bin liraya malolacağı belirtildi. Demirci İnşaat Turizm Nakliyat Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan konuk evinin 450 günde tamamlanması öngörülüyor.
Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altındağ, konuk evinin mimarisi, fiziki şartları ve donanımı ile 4 yıldızlı otel konforunda olacağını söyledi. Altındağ, "Çanakkale'deki şehitliklerimizi ziyarete gelen öğrencilerimiz, bundan sonra Çanakkale Savaşları ile ilgili daha geniş bilgi alma ve konaklama fırsatı elde edecekler. Bu tesisin ilimize yapılmasında katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu proje milli birlik ve kardeşliğimize, ecdadımıza saygı bakımından da çok önemli bir proje olup Çanakkale'mize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI