KARS'ta 3- 5 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma etkinlikleri öncesi, 3 öğretmen ve 26 öğrenci, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 60 bin Mehmetçiğin adına kardan heykeller yapıyor.
Kars Valisi Eyüp Tepe, 3-5 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma etkinliklerinin hazırlık aşamalarını yerinde incelemek üzere gazeteciler ile birlikte Sarıkamış’a geldi. Vali Eyüp Tepe beraberindekilerle anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yapımı devam eden kardan heykelleri yapan öğrenci ve öğretmenler ile görüştü. Bu yılki anma etkinlilerine 15-20 bin civarında katılım beklediklerini belirten Vali Tepe, 81 ilden özellikle gençlerin anma etkinlikleri için Sarıkamış’a akın edeceğini söyledi. Gençlik ve Spor, Orman ve Su İşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarının organizasyonları olacağını bildiren Tepe, "Sarıkamış Harekatı'nın 99’uncu yıldönümünde Allahuekber şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anacağız. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz ve Kars halkı olarak bu geniş organizasyona hazırız. Öğrencilerimiz de kardan heykeller yapıyor. Onlarında çalışmalarını yerinde görmek istedik" dedi.
Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kayak merkezinde yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı 4 Ocak günü yapılacak. 5 Ocak günü ise 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma yürüyüşü Kızıl Çubuk Köyü ile Yukarı Sarıkamış Köyü arasında 8,5 kilometre uzunluğunda olan Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu üzerinde gerçekleştirilecek.