Süleyman KAYA/İSTANBUL,() ÇANAKKALE Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü nedeniyle Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla öğrencilerine öğle yemeğinde askerlerimizin savaş sırasında yediği buğday çorbası, hoşaf ve yarım ekmek dağıttı. Yemeğe, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.
Bu organizasyonun ikinci kez yapıldığını söyleyen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu “Bir nebze de olsa o anı yaşamak için böyle bir etkinlik yaptık. Çanakkale menüsünü bu yüzden bugün verdik. Genelekselleşsin istiyoruz. 99 yıl önce bize bırakılan miras ve ruhu birlik ve dirlik içersinde, ayrışma olmadan yaşatalım” dedi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Akın Terzioğlu, “Üniversitemizin öğrenci konseyinin yapmış olduğu bu etkinlikle Çanakkale’de şehit olan 15 yaşındaki kınalı kuzularımızı anmak ve onların ne çektiğini hissetmek istedik. Bundan sonraki etkinliğimizde ise bütün üniversitelerde şehit olan kınalı kuzuları anmak amacıyla kına dağıtmak olacak” şeklinde konuştu.

SK (MK) (FOTOĞRAFLI)