Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, bayram ziyaretine gelen Vali Ali Kaban ile sohbet ederken, "Selahattin Demirtaş şimdi Allah muhafaza, Apo'nun posterleriyle meydanlara çıkarsa oy istemeye, 8.5 milyon şehit ailesi var, ne yapacağız?" diye sordu.
Vali Ali Kaban, 3'üncü Jandarma Eğitim ve Tugay Komutanvekili Binbaşı Erhan Varol, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Camlı Köşk'teki bayramlaşma törenininden sonra Garnizon Komutanlığı, Merkez Huzurevi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Vali Kaban ve beraberindekiler, şehit ailelerinin bayramını kutlayarak sohbet etti.
'SİLAHLARI BIRAKIP ÖZÜR DİLERLERSE SİNEYE ÇEKERİZ'
Oğlu Yunus Yorulmaz, 1996'da vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan dernek başkanı Mustafa Yorulmaz, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını eleştirdi. İnsanların, bir tırnağına kıyamadıkları çocuklarını 20 yaşında toprağa verdiklerini vurgulayan Yorulmaz, şöyle konuştu:
"Ama şimdi çıkan kanunlara bakın. Selahattin Demirtaş şimdi Allah muhafaza, bu Apo'nun posterleriyle meydanlara çıkarsa oy istemeye, 8.5 milyon şehit ailesi var, ne yapacağız? Sineye çekeriz ama şöyle çekeriz; Başbakan'a da bunu söyledik. Eğer silahları teslim edip, 'Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileriz' deselerdi o zaman olurdu."
Vali Ali Kaban, Yorulmaz'ın konuşmasının ardından yorum yapmadı. Protokol, daha sonra Muharip Gaziler Derneği Şubesi ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde hastaları ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI