SARIKAMIŞ Herakatı'nın 99'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak için 22 Aralık günü İstanbul'dan yola çıkan 13 bisikletçi Kars'a ulaştı. Bisikletçiler, sıfırın altında 15 dereceyi bulan soğuğa rağmen pedal çevirdi.
Osmanlı- Rus savaşı sırasında Allahuekber Dağlarını aşmak isterken donarak şehit olan 60 bin asker için Atilla Bisiklet Kulübü tarafından 'İstanbul’dan Allahuekber Dağlarına 1476 kilometrelik 3'üncü Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' düzenlendi. İstanbul, Bolu, Kastamonu, Samsun, Giresun, Artvin üzerinden ilerleyen Atilla Bisiklet Kulübü Başkanı Atilla Atay ile 12 sporcu bugün sabah Kars'a geldi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Kars'a ulaşan sporcular, yaptıkları anma etkinliği nedeniyle gurur duyduklarını söyledi. Sporcular, "Amacımız şehitlerimizi anmak, onları bir nebze de olsun anlamak. Bu konuda farkındalık yaratabilmek adına bisikletlerle buraya kadar yol aldığımızı gururla anlatacağız" dedi.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİNE TOPRAK GETİRDİLER
İstanbul Bostancı vapur iskelesi ilerisinde sahil yolu başlangıcından 22 Aralık günü  saat 08.00’de, saygı duruşunun ardından İstanbul'dan alınan toprakla yola çıkan sporcular, güzergah boyunca da her ilden toprak aldı. Kars'a getirilen topraklar bugün Sarıkamış'taki Şehitlik Abidesi’ne bırakılacak.