ÇANAKKALE Valiliği, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Şehitler Abidesi'nde, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftar yemeği verdi.
Ramazan ayının ilk günü Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Namazgah Tabyaları'nda başlayan iftar programları 9'ncu günde Şehitler Abidesi'ne taşındı. İftar yemeğine Vali Ahmet Çınar, şehit ve gazi aileleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticileri, Gelibolu Yarımadası'nı gezmeye gelen ziyaretçiler ve bölge halkının aralarında yer aldığı yaklaşık 1000 kişi katıldı. Akşam ezanın okunması ile birlikte tarihi mekanda oruçlarını açan konuklara mercimek çorbası, kavurma ve pilav ikram edildi. Şehitler Abidesi'ndeki iftarların geleneksel hale geldiğini belirten Vali Ahmet Çınar, şöyle dedi:
"Şehit ve gaziler olmadan vatan; özgürlük olmuyor. Bunun en büyük örneği Çanakkale Savaşları. Yeniden büyük Türkiye'nin var olduğu yer. Bu nedenle şehit ve gazilerimiz bizim baş tacımız, minnettar olduğumuz değerlerimiz. Aileleri de bizlere onlardan bir emanettir. Bugün burada şehit ve gazilerimizin ailelerini de ağılıyoruz." 
Ramazan ayı boyunca Şehitler Abidesi'nde devam edecek iftar programlarına katılmak isteyen vatandaşlar için her gün saat 19.00 ve 20.00'de Kilitbahir Köyü'nden ücretsiz servis kaldırılacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI