İZMİR'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde havuzda bakımdayden yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olan er 23 yaşındaki Yavuz Arslan'ın İzmir'in Bayındır İlçesi'nde oturan annesi Neşe Arı, "Bu olayın ihmal olduğu açıkça ortada. Tüm yetkililere sesleniyorum durumu açıklığa kavuştursunlar. Suçlular kimse cezasını çeksin" dedi.
İzmir'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde havuzda bakımda olan 'TCG Değirmendere' römorkörünün dalış esnasında alabora olması sonucu şehit olan 8'i asker 10 kişiden biri olan er Yavuz Arslan’ın annesi Neşe Arı, olayın bir an önce açıklığa kavuşmasını istedi. "Ağlamak istemiyorum. Yavuzum beni görüyor ama yüreğimi susturamıyorum" diyen anne Neşe Arı, "Evimin en küçük oğlunu şehit verdim. Vatan sağ olsun. Ama bu olayın ihmal olduğu açıkça ortada. Tüm yetkililere sesleniyorum durumu açıklığa kavuştursunlar. Suçlular kimse cezasını çeksin. Yüreğimiz yanıyor. Açıklığa kavuşursa hiç olmazsa biraz teselli olacağız. Yıllarca tüm emeklerimle büyüttüm, okuttum, askere gönderdim. İhmalkarlık yüzünden gül yüzlü oğlum gitti” dedi.
TERHİSİNE 5 GÜN KALMIŞTI
İkinci eşinden olan oğlunun şehit olacağını hissettiğini söyleyen anne Neşe Arı, "Oğlum İzmir’i çok seviyordu. Terhisine beş gün kalmıştı. Telefonda konuşurken 'Geldiğimde o güzel ellerinden börekler istiyorum anne' dedi. Geldikten sonra İzmir’e taşınmamız için planlar yapıyordu. Şehit olmadan yirmi gün önce beni aradı 'Anne burada diğer arkadaşlar ile birlikteyiz. Terhis olacaklar. Evde yiyecek bir şeyler yap getir de burada hep birlikte yiyelim' demişti. Ben de börekler yaptım. En çok sevdiği etli ekmeği yaptırdım götürdüm oğluma. Evimin en küçüğü en neşelisiydi. İzmir’de asker elbiseleri ile fotoğraf çektirmiş facebook adresine koymuş. Fotoğraflarının üzerine de 'Kısmetse Dönerim Canım Anam' yazmış. Oğlum hissetmiş şehit olacağını. Terhisine 5 gün kalmıştı" diye konuştu.
'KEDİSİ BONCUK DA HİSSETTİ ŞEHİT HABERİNİ'
Şehit Yavuz Arslan’nın 11 yıl önce eve getirdiği boncuk ismindeki kediye bakan anne Neşe Arı, Boncuk’un Yavuz Arslan’ın şehit olmadan bir gün önce hiç yapmadığı huysuzlukları yaptığını Yavuz’un şehit olduğunu hissettiğini söyledi. Oğlunun hayvanları çok sevdiğini bildiren Neşe Arı, "Oğlum hayvanları çok severdi. Oğlum şehit olmadan bir gün önce Boncuk çok yüksek sesle miyavlayarak tüm odalara girip çıktı saatlerce. Bir gün sonra da oğlumun şehit haberini aldım. Boncuk’un da eski neşesi kalmadı. Yavuzumun odasına gidiyor onun yatağında sürekli yatıyor. Taziyeye gelenler de bu duruma çok şaşırıyor. Oğlum son konuşmamızda telefonda Boncuk’a 'Ben gelmeden ölme sakın Boncuk' demişti. Yüreğim yanıyor. Oğlum hissetmiş şehit olacağını" dedi.