Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda 99 yıl önce vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerin torunları bir araya geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, 99 yıl önce Çanakkale'deki savaşta vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerin torunlarının katıldığı bir iftar verildi. Şehitler Abidesi tören alanındaki iftara AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe belediye başkanları ile partililerin de aralarında bulunduğu İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen 5 bine yakın vatandaş katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırım, Lübnan, Suriye, Irak ve Filistin'den gelen şehit ve gazi torunları, dedelerinin savaş koşullarında yediği buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile şehitlikte orucunu açtı.

İftar programına katılan şehit ve gazi torunlarına Kuran-ı Kerim hediye eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu burada yaptığı konuşmada şehitlik iftarlarının özel bir gelenek haline geldiğini belirterek, "Yapılanın doğru olduğuna, sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Teşkilat sorumluluğunun ötesinde Çanakkale ruhunu kavrama anlamında bir samimiyet bu" dedi. İftara Batman'dan katılan Diyarbakır Silvanlı Gazi Mirzo Karaaslan'ın kızı Ferfure Akyol, kürsüde duygularını Kürtçe dile getirdi. Artık anaların ağlamadığını belirten yaşlı kadın, "Kardeş kanını durdurduğundan dolayı rabbim Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını kazanmayı nasip eylesin" dedi. Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin Çanakkale Türküsü'nü Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirmesiyle iftar programı sona erdi.

FOTOĞRAF