Maltepe'de aile içi şiddet ihbarı üzerine gittiği olay yerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit olan polis Mehmet Emin Aydın'ın cenazesi toprağa verildi.

Maltepe'de aile içi şiddet ihbarı üzerine gittiği olay yerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın (47) cenazesi toprağa verildi.

Şehit polis memuru Aydın'ın cenazesi, Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

Saygı duruşunun ardından konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, polis memuru Aydın'ın 22 yılı aşkın süredir teşkilatın değişik birimlerinde üstün başarıyla görev yaptığını belirtti.

Aydın'ın şehit edilmesinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü üzdüğünü dile getiren Altınok, "Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin" dedi.

Polis teşkilatı olarak vatandaşların huzuru ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin zor, bir o kadar da riskli olan görevlerini yaparken, milli menfaatleri herşeyin üzerinde tutmayı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin polisi olmayı daima artan inanç ve azimle sürdüreceklerini anlatan Altınok, şunları kaydetti:

"Türk milleti, vatan bildiği bu topraklar üzerinde, tarih boyunca aynı bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesini, şehit ve gazilerimize borçludur. Şehidimizin değerli ailesi, sizin acınızı, üzüntünüzü anlatmanın ve azaltmanın mümkün olmadığını biliyorum. Kardeşimiz ettiği yemine bağlı kalmak uğruna, en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Sizler emniyet teşkilatı ailesinin bugün olduğu gibi yarın da ayrılmaz parçası olacaksınız ve her zaman bu güçlü teşkilatın desteğini yanınızda hissedeceksiniz. Aziz şehidimizi uğurlarken, kendisine Allah'tan rahmet, bizlere emaneti olan değerli ailesine, yakınlarına ve teşkilat mensuplarına başsağlığı, aynı olayda yaralanan Koray Albayrak kardeşimize de acil şifalar diliyorum."

Konuşmanın ardından, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua okudu. Daha sonra şehit polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlar üzerinde, toprağa verileceği Edirnekapı Şehitliği'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

AİLESİ AYAKTA ZOR DURDU

Emniyet Müdürü Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok, Aydın'ın kızının elini tutarak, cenaze aracına kadar yürüdü. Tören sırasında, Aydın'ın annesi ve kız kardeşlerinin yanı sıra, eşi Şükran Aydın ile kızları Aylin ve Sıla Aydın'ın güçlükle ayakta durdukları görüldü.

Törene, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile emniyet mensupları ve askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenk gönderdiği görüldü.

Şehit polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.