İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, şüpheli bir motosikleti durdurup emniyet şeridinde sürücünün belgelerini kontrol etmek isterken bir TIR’ın çarpması sonucu şehit olan trafik polisi 29 yaşındaki Tolgahan Önal, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Isparta’ya gönderildi.
Bornova Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli, bekar polis memuru Tolgahan Önal ve ekip arkadaşı Yunus Çevik, dün saat 13.30 sıralarında, 35 A 4290 plakalı ekip otosuyla devriye görevine çıktı. Ekip otosunu kullanan Önal, kask takmayan ve hareketlerinden şüphelendiği 20 yaşındaki Recep Yüksel’in yönetimindeki 45 B 5144 plakalı motosikleti durdurmak istedi. Ancak sürücü belgesi olmadığı belirtilen Yüksel, hızla kaçmaya başladı. Kaçamayacağını anlayan Yüksel, bir süre sonra motosikleti Bornova İlçesi Ambarlar Kavşağı yakınlarında, yol kenarına çekip durdurdu, ancak arkasında bulunan kişi kaçtı. Polis memuru Önal, Yüksel’in kaçan arkadaşının gelmesini isteyip beklemeye başladı. Önal, Yüksel’in belgelerini kontrol etmek istedi. Tam bu sırada, İzmir’den Ankara yönüne giden Halil Demir, yönetimindeki 35 HA 6383 dorse ve 35 HA 6060 çekici plakalı TIR’la Önal’a çarptı. Metrelerce sürüklenen Önal olay yerinde yaşamını yitirdi. TIR şoförü Demir, motosikletli Yüksel ile arkadaşı gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen TIR şoförü Demir tutuklanırken, motosiklet sürücüsü ve arkadaşı serbest kaldı.
TÖRENDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Şehit polis memuru Tolgahan Önal için bugün İzmir Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis müdürleri ve meslektaşları, askerler, şehidin babası Şerafettin Önal, annesi Fatma Önal, ablası Nergis Önal, ağabeyi Hasan Önal, amcası Osman Önal, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Şehidin iki kardeşinin yurtdışında olması nedeniyle törene katılamadığı bildirildi.
Ankara’da göreve başlayıp ardından Erzurum’a tayin olan polis memuru Önal’ın, yaklaşık 8 ay önce İzmir’e kendi isteğiyle geldiğini aktaran İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, “Genç meslektaşım Tolgahan, emniyet şeridini ihlal eden bir TIR’ın çarpması sonucu görevi başında şehit olmuştur. Şehit Tolgahan, ilimizde görev yaptığı 8 ay boyunca çok yararlı ve başarılı hizmetlerde bulunmuştur. Çalışkan, dürüst ve meslek ilkelerine bağlı bir kişiliğe sahip olan, halkımızın trafik terörüne karşı korunması için fedakarca görev yapan bu genç polisimiz, maalesef büyük mücadele içinde olduğu trafik terörüne kurban gitmiştir. Bu ülkeye hizmet uğruna canını seve seve feda edebilen böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için şehidin ailesine, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sizler bize kıymetli emanetlersiniz, kapımız, gönlümüz, teşkilatımız her daim sizleri açık kalacaktır. Şehit meslektaşım Tolgahan sen rahat uyu, senin görev bayrağını yere düşürmeyecek yüzbinlerce meslektaşın sırada bekliyor" dedi.
Uzunkaya’nın konuşmasının ardından şehit polis için dua edildi. Şehidin tabutu cenaze aracına taşınırken, ablası fenalık geçirdi, yakınları tarafından teskin edildi. Törene katılanlar, şehidin ailesine başsağlı dileklerini iletti. Şehit Önal’ın cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi Göksöğüt Beldesi’ne gönderildi.

TH(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)