DİYARBAKIR'dan Gaziantep'e çim hokeyi karşılaşmasına gelen öğrencileri taşıyan minibüsün Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi yakınlarında devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru 34 yaşındaki Ali Polat'ın, eski görev yeri Antalya'da da yas var.
Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın önderliğinde 4 yıl önce Polis Spor Gücü Çim Hokeyi Takımı'nı kuran Ali Polat, kentin bu spor dalında kazandığı başarıların da mimari oldu. Altyapısını genellikle kırsal kesim ve spor yapma imkanı bulamayan çocukların oluşturduğu takım, Avrupa ve Türkiye'de önemli başarılara imza attı.
'YETENEK SİZDEN DESTEK BİZDEN' PROJESİ
Antalya Polis Spor Gücü Spor Kulübü Genel Kaptanı ve aynı zamanda Hokey Antalya İl Temsilcisi Oktay Şensoy, Ali Polat'ın vefatından büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Şensoy şöyle dedi:
"Merhum Ali Polat, Antalya'da bu sporu 'Yetenek Sizden Destek Bizden' projesiyle başlattı. Doğudan göç etmiş, spor yapma imkanı bulunmayan çocuklara bu projeyle hokeyi tanıttı. Hepsine 6 aylık eğitim verdi. Bu eğitim sonunda aralarında iyi olan sporculara lisans çıkarttı. Verdiği eğitimle gençleri kötü ortamdan uzak tuttu."
ALPARSLAN'A UMUT OLDU
5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu duyu ve konuşma yeteneğini kaybeden kalecileri Alparslan Bozkurt'un hayatında bu sporun değişiklikler yaptığını kaydeden Oktay Şensoy, "Alparslan 4 yıl önce takıma katıldı. Bize geldiğinde konuşamıyordu. Adını bile zor söylüyordu. Doğru dürüst iletişim kuramıyorduk. Şimdi arkadaşlarıyla şakalaşıyor, derdini zor da olsa anlatabiliyor. Bizim kalemizin vazgeçilmezi, ayrıca milli takımın kalesini de başarıyla koruyor" diye konuştu. Oktay Şensoy, Ali Polat anısına turnuvalar düzenleyip, bunları geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.
2009 yılında kurulan Antalya Polis Spor Gücü'nün hokey branşında, değişik yaş gruplarında 100 civarında lisanslı sporcu yer alıyor. Takımdan 17 sporcu, Hokey Milli Takımı'na seçilmenin gururunu yaşadı.