Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden Gafur Şengazi'nin 8 yaşındaki kızı Sıla'nın, büyünce savcı olup babasının ölümüne neden olanları yakalayacağını söylemesi herkesi duygulandırdı. 
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden Gafur Şengazi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Maden şehidi Gafur Şengazi'nin kızı ilkokul üçüncü sınıfa geçen Sıla, Akçay'a tüm derslerinin pekiyi olduğunu söyleyerek karnesini gösterdi. Erkan Akçay'dan karne hediyesini alan küçük Sıla, MHP'li Akçay'ın "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Savcı olacağım" diye yanıt verdi. Akçay'ın nedenini sorması üzerine ise "Babamın ölümüne sebep olanlar dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Büyüyünce savcı olup hepsini yakalayacağım" diye cevap verdi. Babası Gafur Şengazi'nin adının yazılı olduğu bareti başına takan mkinik Sıla, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a "Ne olur amca babama bunu yapanların peşini bırakmayın" dedi.
'SİYASET- İŞADAMI- BÜROKRAT' AYAĞI
Taziye sonrası evden ayrılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ı kapıya kadar uğurlayan Sıla'nın Akçay'a sarılarak "Ne olur tekrar gelin amca. Ben sizi çok sevdim" demesi Akçay ile birlikte taziye ziyaretine gelenlere ve Şengazi ailesine duygulu anlar yaşattı. Mlletvekili Erkan Akçay şunları söyledi:
"Soma'daki maden faciasının siyaset- işadamı ve bürokrat olmak üzere üç ayağı vardır. Bu üç faktör bir araya gelmeseydi bu facia yaşanmazdı. Soma'da yaşanan bu maden kazasıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Ben de Soma Araştırma Komisyonu üyesiyim. Bu ve bundan önceki kazaların sonuna kadar üzerine gidip sorumlularının adalet önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapacağım." 
FOTOĞRAFLI