MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında can veren madencilerden İdris Duran'ın eşi Ayşe Duran, babasını tanıyamadan büyüyecek 11 aylık kızı Zeynep Duran'ı şehitliğe getirdi. Bu arada, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün aralarında Türkiye Şampiyonu Deniz Ünsal'ın da bulunduğu zihinsel ve bedensel engelli yüzücüler de şehitliği ziyaret ederek dua okudu.
Soma faciasında, can verenlerin geride bıraktıkları aileleri, bir an olsun mezarlıkları boş bırakmıyor. Soma Belediye Mezarlığı'ndaki şehitliğe gelen Ayşe Duran, eşi İdris Duran'ın kabrini kızı 11 aylık Zeynep Duran ile ziyaret etti. Yaşananlardan habersiz annesinin kucağında çevresini izleyen minik Zeynep'i görenler duygusal anlar yaşadı. Eşini kaybetmenin acısını yüreğinde yaşayan Ayşe Duran ise zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
ENGELLİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
Bu arada, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün engelli yüzücüleri de bugün şehitliği ziyaret etti. Yakınlarının desteğiyle mezarlığa giren zihinsel ve bedensel sporcular, dua okudu. Engelli yüzme dalında Türkiye Şampiyonluğu bulunan ve 8 yıldır yüzücü olan 17 yaşındaki Deniz Ünsal, “Ben daha önce de Soma'ya geldim, ancak burada bir facianın yaşanacağını hiç düşünmemiştim. Bu felaketten dolayı büyük üzüntü yaşadık. İlk günden buyana, Soma'ya gelmek istedik. Ailelere başsağlığı diliyorum dilerim bir daha böyle acılar yaşanmaz" diye konuştu. Öğrencileriyle şehitliğe gelen yüzme antrenörleri Şule Dalyan ile Barkın Yelkenci, engelli sporcuların büyük üzüntü duyduklarını ve Soma'ya gelmek için çok baskı yaptıklarını, diğer sporcuların da gelmek istediğini belirtti. Sporcular, mezarlıktan ayrıldıktan sonra, faciada hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerini ziyaret edip çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

TH(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)