ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde dün sabah yolda mayın taraması taraması sırasında bir kamyonetin çarpması sonucu şehit olan jandarma er 20 yaşındaki Nevzat Akyol, bugün memleketi Kayseri'nin Akkışla İlçesi'nde askeri törenle toprağa verildi.
İlçenin Akin Mahallesi'nde oturan Döndü ve Mevlüt Akyol çiftinin tek erkek çocuğu olan Nevzat Akyol'un vatani görevini bitirmesine 2 ay kala şehit olması ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Şehidin bayrağa sarılı tabutu bugün öğle üzeri askeri tören için Akin Mahallesi'ndeki ilkokul bahçesine getirildi.
Törende Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral M. Cahit Bakır mülki ve askeri erkan hazır bulunurken, Başbakanlık ve bazı bakanlıklar çelenk gönderdi. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, çiftçilik yapan babası Mevlüt Akyol ile annesi Döndü ve kızkardeşi 11 yaşındaki Zerda gözyaşı döktü.
Metin görünmeye çalışan baba Mehmet Akyol, "Şehidim, yoluna uğruna ölürüm" derken, Döndü Akyol da "Oğlum ben teskere aldığında kurbanlar kesecektim. Neden sağ gelmedin yavrum. Sabaha kadar sağ gelmeni bekledim ama gelmedin yoruldum" diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Zerda'nın, "Ağabey bizi bırakıp gitme" diye feryat etmesi yürekleri dağladı.
Şehit er Nevzat Akyol, askeri tören ve kılınan namazın ardından Yukarı Mezarlık'ta göz yaşlarıyla toprağa verildi.
RÜYASINDA GÖRMÜŞ
Bu arada şehit er Nevzat Akyol’un askere gitmeden önce yanında çalıştığı besici Eyüp Soylu, 3 ay önce izine geldiğinde aralarında geçen diyalogu anlattı.
Soylu, şehit er Nevzat'ın kendisine "Teskere alıp gelince beni yanında çalıştırır mısın?" diye sorduğu, ardından da "Rüyamda şehit olduğumu gördüm. O yüzden çalışmaya gerek kalmayacak" dediğini söyledi.