İZMİR'teki Alaybey Askeri Tersanesi'nde pazartesi günü yan yatan römorkörde şehit düşen 20 yaşındaki Er Rıdvan Çöpçü, memleketi Samsun'un Ladik İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Sevim Çöpçü, "Esmer oğlum Rıdvanım niye bana böyle geldin" diyerek ağıt yaktı.
İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'nde önceki gün havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün havuzda 'Dalış' sırasında sağ tarafa yan yatıp alabora olması sonucu şehit olan 8 askerden Er Rıdvan Çöpçü için memleketi Samsun'un Ladik İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Er Çöpçü’nün cenazesi Ladik İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçe merkezindeki Avcı Sultan Mehmet Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit erin yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 4 çocuk annesi, 40 yaşındaki Sevim ile babası 54 yaşındaki Ahmet Çöpçü, şehidin ablası Selma, kardeşleri; Burhan ve Halil Çöpçü tören sırasında gözyaşı döktü. Acılı anne Sevim Çöpçü oğlunun tabutu önünde "Esmer oğlum Rıdvan’ım Ağlamayacağım oğlum. Niye bana böyle geldin” diyerek ağıt yaktı. Şehidin ablası Selma Çöpçü de kardeşinin tabutuna sarılırken "Kara kardeşim benim. Biz seni böyle mi karşılayacaktık? Haydi çık oradan da kardeşlerinde güreş tut" diyerek ağladı. Şehidin babası ve iki erkek kardeşi de tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Şehit Er Rıdvan Çöpçü'nün tabutunun önüne kendisine ait çok sevdiği Beşiktaş forması konuldu. Şehit Er Çöpçü'nün geçen yıl Ankara'da bir inşaatta parke döşemesi işinde çalışırken tinerin tutuşması sonucu vücudunun bir kısmının yandığı hastanede tedavi gördükten sonra iyileştiği belirtildi. Askere gitmeden önce İstanbul’da çeşitli lokantalarda aççı olarak da çalışan Şehit Er Rıdvan Çöpçü'nün biriktirdiği 1750 TL’yi askere gitmeden önce annesine verip “Bana para lazım olursa bundan gönderirsiniz" dediği ifade edildi.
Şehit Er Rıdvan Çöpçü için öğle namazı ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu top arabasına konularak bir süre kortej eşliğinde taşındı. Daha sonra cenaze aracına konularak Yumaklı Köyü’ne götürülen şehit Rıdvan Çöpçü'nün cenazesi burada defnedildi.