ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi yakınlarında düşen Kara Kuvvetleri'ne bağlı S-70 Sikorsky tipi askeri helikopterde şehit olan 4 askerden Kara Hava Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın cenazesi, Kırıkkale'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan, şehit eşinin fotoğrafını öpen Aysun Duman, "2 yaşındaki Gökçe'miz kime 'Baba' diyecek?' Aşkım beni nasıl bırakır gidersin? Şimdi ben ne yapacağım sensiz?" diye ağıt yaktı.
Evli, 1 çocuk babası Kara Hava Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın cenazesi Ankara'da yapılan törenin ardından cenaze aracıyla memleketi Kırıkkale'ye getirildi. Şehit Binbaşı Duman'ın cenazesi önce baba evinin önüne getirildi, helallik istendi. Cenaze daha sonra Nokta Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ankara ve Kırıkkale'de görevli çok sayıda subah ve astsubay, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit oğlunun cenazesine katılan baba Hayrullah Duman, "Dün Erzincan'da bulunan kızım Demet'in yanından gelmiştim. Son olarak 20 gün önce görüşmüştüm. 'Baba Ankara soğuk gelme' demişti" dedi.
'AŞKIM BENİ NASIL BIRAKIR GİDERSİN'
Şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Aysun Duman, "2 yaşındaki Gökçe'miz kime 'Baba' diyecek? Aşkım beni nasıl bırakır gidersin? Şimdi ben ne yapacağım sensiz? Kızımızı babasız bıraktın. Ben ağladıkça kızımız gözlerini kapatıyor. Aşkım Kırıkkale'yi çok seviyordun. Ben de gelirim senin yanına. Oy helikopter helikopter, benim eşimi aldın. Benim eşim pilotdu" diye ağıtlar yaktı.
Şehit Binbaşı'nın annesi Hatice Duman ise "Kuzum seni okşamalara kıyamam, seninle kavlimiz böyle miydi komutanım" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin diğer yakınları da tabuta sarılıp, şehidin resmini öpüp, ayrılmak istemedi. Şehit Binbaşı Duman'ın cenazesi, Nokta Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.