ANKARA´nın Gölbaşı İlçesi yakınlarında düşen helikopterde şehit olan Tekirdağlı Uçak/Helikopter Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım, memleketi Karacakılavuz Beldesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı tören ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin eşi Özlem Salkım, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun. Canım, bir tanem benim bak ben buradayım" diye gözyaşı döktü.
Başkent’te eğitim uçuşu sırasında düşen askeri helikopterdeki şehit olan askerlerden Tekirdağlı Uçak/Helikopter Teknisyeni Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın cenazesi askeri uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne getirildi. Ardından karayoluyla memleketi olan Karacakılavuz Beldesi’ne geldi. Şehit Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu evine getirildiği sırada GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olan eşi Özlem Salkım gözyaşlarına boğuldu. Evinin önünde yapılan dua ardından cenaze törenin yapılacağı belde meydana getirildi.
Karacakılavuz Beldesi meydanındaki törene şehidin babası Hasan Salkım, kardeşi Erkin Salkım, eşi Özlem Salkım ile yakınlarının yanı sıra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tekirdağ 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ Jandarma Alay Komutanı Hakan Saraç ve Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan Doğan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Meydanda eşinin tabutunun karşına geçen eşi Özlem Salkım, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun? Ben seni hiç bırakmayacağım. Canım, bir tanem benim, bak ben buradayım. Sende hep benim yanımda olacaksın" diyerek gözyaşı döktü. Şehit yakınları ayakta durmakta zorlanırken,  arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürler tarafından kıldırılan cenaze namazı ardından Şehit Erdinç Salkım’ın cenazesi belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Şehit Erdinç Salkım’ın 5 yaşındaki kızı Ada ise cenaze törenine getirilmedi.