VAN'ın Saray İlçesi'ne bağlı, İran sınırında bulunan Karahisar Köyü’ndeki karakola ait askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Er 20 yaşındaki Hüseyin Alici, memleketi Konya'nın Çeltik İlçesi'ne bağlı Gökpınar Beldesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Baba Ahmet Alici, ''Oğlum bizi bırakıp gitme'' diyerek şehit oğlunun tabutuna uzun süre sarıldı.
Rasim Çömez Karakolu’na ait askeri araç dün yolun kaygan olması yüzünden yoldan çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı. Şehit  askerlerden Hüseyin Alici'nin cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Çeltik İlçesi'ne getirildi. Çeltik Devlet Hastanesi'nde konulan cenaze bugün sabah saatlerinde Gökpınar Beldesi'nde baba evine götürüldü. Helallik alındıktan sonra şehit Alici'nin cenazesi dini ve askeri törenin yapılacağı Meydan Camii önüne getirildi.
Burada şehit oğlunun tabutuna sarılan baba Ahmet Alici, ''Oğlum bizi bırakıp gitme. O sadece bizim değil, Türkiye'nin şehidi''dedi.
EŞİ 3 AYLIK HAMİLE
Ahmet Alici, güçlükte ayakta duran diğer oğlunu ise ayakta durması konusunda uyardı.
4 aylık asker olan şehit Alici'nin, vatani görevine başlamadan önce Ümmihan Alici ile evlendiği ve eşinin de 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Törene Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve MHP Milletvekili Faruk Bal ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehit Alici'nin cenazesi dini ve askeri törenin ardından belde mezarlığında toprağa verildi.