KIRIKKALE'de şehit yakınları basın açıklaması yaptı. Şehit babası 68 yaşındaki Mehmet Gençer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çözüm sürecinde' PKK'ya taviz verdiğini öne sürerken, "Başbakan 'Vatan, bayrak, millet bir' diyor ama, Türk bayrağını Diyarbakır'a sokamıyor, seçim reklamlarında kullanıyor. Ülkenin bölünmesini isteyen, çocuklarımızın katilleri olan PKK'yı muhatap alan AKP'ye oy veren vatandaşlara şehit evlatlarımızdan dolayı kanımız ve hakkımız varsa haramdır" dedi.
Şırnak'ta PKK tarafından 1994 yılında şehit edilen Deniz Piyade Astsubay Serhat Gençer'in babası Mehmet Gençer, aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Gençer, ülkeyi 12 yıldan bu yana yöneten AK Parti tarafından PKK ve yandaşlarına tavizler verildiğini, şehitlerin uğruna can verdikleri ülkenin Güneydoğu bölgesinin bölünme noktasına geldiğini öne sürdü. Şehit babası Mehmet Gençer, 'Açılım süreci' adı altında sürdürülen bölünme senaryoları ile şehirlerde KCK yapılanmalarının tamamlandığını iddia ederken şöyle konuştu:
"Askerlerimiz karakollardan çekilerek dağlar PKK'ya bırakılmıştır. Tabelalar üç dilli oldu. Apo'yu getiren paşalar içeri alındı. Bu ülkede 'Türküm', 'Milliyetçiyim' demek suç oldu. Ülkeyi yönetenler, 'Türküm' demekten korkmaktadır. Adı Türk olan devletimizin Başbakanı siyasi hayatında bir defa olsun 'Türküm' dememiş, tam aksine Türklüğü ayaklar altına almıştır. PKK şehirlerde ve dağda eskisinden çok daha güçlüdür. Açılım süreci dedikleri koca bir balondur ve ülkeyi daha büyük olaylara hazırlayan bir süreçtir. Bu süreçten vazgeçildiği zaman eskisinden daha çok kan dökülecektir. Elbette ölenler yine fakir çocukları, sizlerin çocukları olacaktır. Diyarbakır'da kutlanan Nevruz da Apo'nun mektubu okunurken meydanda yüz binlerce insan vardı. Dev PKK posterleri, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine pankartlar, 'Ya müzakere, ya savaş posterleri', Apo ve ölen PKK'lıların resimleri vardı. Bir Türk bayrağı, polis ve güvenlik elemanı yoktu. Diyarbakır başka bir ülkenin başkenti midir? Güvenliği KCK sağladı. Açılım sürecindeki gizli görüşmelerinde Diyarbakır'ı PKK ya mı bıraktılar. Apo,'müzakareler yasal olsun anayasal zemine oturtulsun, biz bu işi ancak AKP ile yaparız eğer AKP olmaz kötü şeyler olur' diyor."

EG(ÜK/İD) (FOTOĞRAFLI)