Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR’in Konak İlçesi’ndeki Kadifekale Hava Şehitliği’ndeki törenle şehitler anıldı. Törenin ardından protokol, şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Oğlu yaklaşık 7 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 60 yaşındaki Suna Ceylan, “Hoşgören herkes, açılım diyenler çocuklarını versin, bir gece oğlumun şehit düştüğü yerde kalalım, bir daha hoşgörecekler mi bakalım?” diye konuştu.
İzmir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kadifekale Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit aileleri katıldı. Şehitlik anıtına çelenk bırakıldıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Askerler saygı atışı yaptı. Ardından konuşma yapan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi yöneticisi Ayten Sarıca, “Kutsal vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek, bir ulusun yazgısını değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bu millet sonsuza kadar sizi şerefle yad edecek” dedi.
Bir öğrencinin şiir okumasının ardından konuşan Vali Toprak, “Hayatlarınızı Türk milletinin istiklali ve istikbaline adadınız. Sizlerin kahramanlığı, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü söz konusu olduğunuzda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesi. Kahramanlığınız yüce Türk milletine örnek olmaya devam edecektir” dedi.
Veli Toprak, şehitlik şeref defterini imzaladı. Duaların okunmasının ardından protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.
ŞEHİT ANNESİNDEN TEPKİ
Ağrı’da vatani görevini yaptığı 2007 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ceysu Ceylan’ın annesi Suna Ceylan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Atay’a, oğlunun şehit düştüğü bölgeye gitmek istediğini söyledi. Eşi ve kızıyla oğlunun kabri başında dua okuyan gözüyaşlı anne Ceylan, “Hoşgören herkes, açılım diyenler, çocuklarını versin, bir gece oğlumun şehit düştüğü yerde kalalım, bir daha hoşgörecekler mi bakalım? Her şeyi çok kolay sanıyorlar. Ben 7 senedir ağlıyorum. Benim bir tek oğlum, İzmir’de ayağına toz değmedi, benim çocuğum neden yatıyor; bunun açıklamasını yapsınlar. Bana sormadan, kimse kimseye hak helal etmesin” diye konuştu.

TH(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)