Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, () - ANNELER Günü Kayseri Garnizon Şehitliği'nde buruk kutlandı. Şehit anneleri, vatan, bayrak, millet uğruna toprağa verdikleri oğullarının mezarlarını silip, çicek dikip, dua etti.
Kayseri Garnizon Şehitliği'ne günün erken saatlerinden itibaren gelen şehit anneleri, şehit eş ve çocukları Türk bayrakları ile donatılmış, sulanmış kabirlerde dua etti,  şehit fotoğraflarını okşayıp, gözyaşı döktü. Şehit Ahmet İnci'nin annesi Rafet İnci, ''Onlar, bu vatan için  şehit düştü. Anneler Günü'nde bize gelemedikleri için, biz evlatlarımızın mezarına gelip, Anneler Gününü burada kutluyoruz'' dedi.
Şehit Uzman Çavuş Necmettin Kabak'ın annesi Güllü, Şehit Piyade er İsmail Oğuz'un annesi Safiye Oğuz da, evlatlarınrın mezarı başında gözyaşı döküp, dua okudu.
Şehit, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, "Şehit anneleri, vatanı , milleti ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını veren böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için  sizin hakkınızı ödeyemeyiz" dedi.
Anneler Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit annelerine Talas İlçesi'ndeki bir restorantta yemek verildi.

OE,DÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)