UŞAK Valisi Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, 2009 yılında askeri birlikte kalorifer dairesinde meydana gelen patlamada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da 10 gün sonra şehit olan Bakım Er Tanju Doğu’nun ailesini ziyaret etti.
Şehit Er Doğu’nun Atatürk Mahallesi 1. Eser Sokak’taki evine ziyarette, Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak da Vali Yavuz’a eşlik etti. Vali Yavuz şehit erin babası Uğur Doğu (53) ve annesi Ayşe Doğu’ya (42) çeşitli hediyeler verirken, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kömürcü de, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ün şehit ailelerine yazdığı mektubu aileye teslim etti.
Ziyarette konuşan Vali Seddar Yavuz, “Vatanımız ve mukaddes değerlerimiz için canını çekinmeden feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları önünde devlet olarak geride kalan ailelerine yapmamız gereken her türlü görevi yerine getiriyoruz. Şehit ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak ve sorunlarını çözecek yaklaşımları ortaya koyuyoruz. Şehitlerimizin canlı olduklarını, ölmediklerini biliyoruz. Bu da en büyük tesellimiz. Şehitlik mertebesi herkese nasip olacak bir şey değildir” dedi.
İLK DEFA VALİ GÖRDÜLER
5 yıldır evlerine ilk kez bir valinin geldiğini belirten şehit annesi Ayşe Doğu, “Çok, duygulandık, memnun olduk. Şehit ailelerine ve özellikle şehit annelerine daha çok ilgi gösterilmesini istiyoruz. Gittiğimiz bazı kurumlarda hiçbir değerimiz yok. “Ne olursan ol' cevabı ile karşılaşıyoruz” dedi.
Şehidin ailesine ulaştırılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ün mektubunda, “Saygıdeğer şehit ailemiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, milletimizin huzur ve güvenliği için üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü’ münasebetiyle rahmet ve minnetle anıyor, onların manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” yazdığı öğrenildi.
Vali Seddar Yavuz, daha sonra, hafta boyunca devam edecek şehit ailesi ziyaretlerine köylerde devam etmek için beraberindekilerle Doğu Ailesi’nin evinden ayrıldı.

YK(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)