SİVAS Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki göstererek, "Başbakanımız dünkü konuşmasını bundan bir yıl önce yapmış olsaydı kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ve emniyet teşkilatımız gereken cevabı verecekti" dedi.
Dernek Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Dernek binasında düzenlenen toplantıya yaklaşık 20 aile katıldı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan aileler daha sonra dernek binası önünde bayrak açtı. Dernek Başkanı Hızal, bayrağın indirilmesini şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade ederek şöyle dedi:
"Vatanını, milletini ve bayrağını seven bizlerin sabrını taşırmak için ellerinden gelen her türlü çirkinlikleri yapmaya devam ediyorlar. Bizler bu süreçte elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna haykırdık. Derdimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin al bayrağı altında, Türk'ü, Kürdü, Alevisi, Çerkezi ve Lazı ile huzur içerisinde yaşamak."
ŞEHİT AİLELERİNDEN ASKERE DESTEK
Başkan Hızal daha sonra bayrağın indirilmesi konusunda askeri suçlayan Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımız dün grup toplantısında yapmış olduğu konuşmaları bundan bir yıl önce yapmış olsaydı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ve emniyet teşkilatımız gereken cevabı verecekti. Askerimiz, polisimiz şu düşünce ile hareket etmektedir; çözüm sürecini sekteye uğratmamak için kendi canlarını hainlere karşı siper etmektedirler. Ama bu eli kanlı terör örgütünün militanlarına ve onun siyasi uzantılarına bu kadar taviz verirseniz onlar da bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini yok saymak için ellerinden gelen her türlü hainliği yapmaktan çekinmeyeceklerdir. Biz şehit aileleri olarak bayrağımız için, vatanımız için, ezanımız için bir daha şehit olmaya, bir daha gazi olmaya hazırız." Başkan Hızal, daha sonra Sivas halkından evlerine ve iş yerlerini Türk bayrağı asmalarını istedi. Kent genelinde bayrağın indirilmesine tepki amacıyla birçok ev ve işyerine bayrak asıldığı görüldü.

GC(EA/AK)(FOTOĞRAFLI)