SİVAS Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, hükümet yetkililerinin doğuda son günlerde yaşanan olaylara seyirci kalınmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerine teslim edilmesini istedi.
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Hızal yaptığı açıklamada, "Son günlerde, PKK terör örgütünün geçmiş dönemler de olduğu gibi yol kesmeleri, şantiyeleri yakmaları, karakollara taciz ateşi etmeleri, yeni yapılan kalekolların inşaatlarını ateşe vermeleri, masum çocuklarımızı dağa kaçırmaları gibi, bir çok haince saldırıları bulunmaktadır. Bizler son günlerde yapılan bu olaylara sessiz kalınmasını içimize sindiremiyoruz" dedi.
Hızal, Diyarbakır'da kaçırılan çocukların ailelerine teslim edilmesini istediklerini belirterek, "Diyarbakır'da çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin evlat acısının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi bizler bu acıları yaşadık, Allah hiç kimseye yaşatmasın diyoruz. Bu süreç içerisindeki temennimiz; bu çocuklarımızın Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatlarımızın önderliğinde bir an önce ailelerine teslim edilmesidir" diye konuştu.

GC(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)