KAYSERİ () - ŞEHİRLER ve Kültürler Projesi kapsamında Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 160 gence Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı.
Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahip Kayseri’nin tanıtılmasının önemine değinerek, bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında gençlerin özel bir önem sahip olduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülke genelinde 'Şehirler ve Kültürler Projesi' yürüttüğünü ve Kayseri olarak bu projeye özel önem verdiklerini kaydeden Vali Düzgün, proje kapsamında ilk olarak Eskişehir, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa’dan gelen 160 genci ağırladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“1 Ağustos’ta ilimize gelen 160 gencimizi Yeşilhisar Soğanlı Örenyeri, Sultansazlığı Milli Parkı, kent merkezindeki Selçuklu Medeniyetleri Müzesi ve Selçuklu dönemi eserleri, Ağırnas’taki dünyaca ünlü mimarımız Mimar Sinan Evi ve ilimize ait pek çok tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler. Bu gençlerimiz memleketlerine döndüklerinde ilimizin birer kültür ve turizm elçisi olarak ailelerine, arkadaşlarına buraları anlatacaklarve turizm sektörümüzün gelişmesine katkı sağlayacaklar.”
Vali Düzgün, tanıtım çalışmalarının genç gruplara yönelik devam edeceğini ve Ağustos ayı boyunca Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Eskişehir’den gelecek yüzlerce gence Kayseri’nin tarihi ve kültürel mekanlarının tanıtılacağını söyledi. Vali Düzgün ayrıca Bakanlığın 'Şehirler ve Kültürler Projesi' kapsamında Kayseri’den de 135 kişilik grubun Çanakkale’ye gönderildiğini de belirtti.


FOTOĞRAFLI