Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER), Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin öldüğü maden faciasından yaralı kurtulan, sağlık ekibi tarafından götürülürken sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkartmak istemesiyle tanınan maden işçisi Murat Yalçın'ı, 'Yılın Örnek İşçisi' seçti.
EMEKDER 2'nci Onur Ödülleri töreni, Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonunda yapıldı. EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk, kuruldukları 2005 yılından bu yana çalışma hayatındaki insanların sesi soluğu olduklarını belirterek, "EMEKDER 2'nci Onur Ödülleri töreni Soma faciası, depremler, sel baskınları ve kuraklığın yanında hukukun can çekiştiği, bencilliğin ülkemizde kol gezdiği bir ortamda yapılıyor. Bu antidemokratik sürecin bir an önce bitirilmesini istiyor, bütün vatandaşların eşit, hür ve adaletle muamele gördüğü modern, zengin, güçlü ve örnek demokrasisi olan bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi.
Ney konserinin de yer aldığı ödül töreninde en büyük ilgiyi, "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" sözüyle kamuoyunda tanınan maden işçisi Murat Yalçın gördü. Yalçın'a 'Yılın Örnek İşçisi' ödülünü, EMEKDER Başkanı Öztürk verdi.

FOTOĞRAF