Suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker, 9'uncu videosunu yayımladı.

"Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz" başlığıyla yayımlanan videoda Peker, siyasetin gündemindeki “10 bin dolar milletvekili” konusuna değindi.

10 BİN DOLAR İDDİASI

Peker, ''Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var. Bana 10 bini doları nasıl yakıştırdınız. Ben aç, açıkta kalırım yine herkesten fazla veririm. Hani diyorlar ya bunu açıkla diye. Ben kimseye 10 bin dolar vermedim ama daha büyük paralar yolladım. Çanta çanta'' ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ METİN KÜLÜNK'TEN KONUŞACAĞIZ”

Sedat Peker, “10 bin dolar milletvekili” iddiasıyla adı kulislerde konuşulan AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ü anlattı.

  “Şimdi Metin Külünk'ten konuşacağız” diyen Peker, ''Metin ağabeyden. Metin abi beni telefondan aradı, Biden beni Erdoğan'a karşı... Ya dedim abi ne diyorsun sen, Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker'i mi bekliyor, hepten delirdik, vallahi delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor, onun devlet başkanı Sedat Peker'i mi bilecek. Benim kendi meselem var. Beni sakinleştirdi, konuştu konuştu. Sonra benim yanımdan ayrıldı, beni itibarsızlaştırmak için kurulan mafyalar var, tecavüz hikayelerini kurgulayan puştlar var ya, onlar var, vekiller var, devletten adamlar var. Özel adamları ama fındık kadar beyinleri var. O yüzden Metin ağabeyi konuşacağız. Beni yolda bırakanı rezil edeceğim, ha Metin ağabeyi rezil etmeyeceğim, ne yaşadık onu anlatacağım'' ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ'NİN SEÇİM ZAMANI DAĞITTIĞI KAHVELER VAR YA…”Peker, ''Bana pislik mafya diyorlar ya, Ak Parti'nin seçim zamanı dağıttığı kahveler var ya, seçim zamanı. Hepiniz içtiniz, Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi, benimdi o, hani ben pislik mafyaydım. Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden siz alıp dağıtmadınız mı her yerde. Lan bir lira mı verdiniz, verdiyseniz hani fatura. Lan size yazıklar olsun'' dedi.

“SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE ARABASINA PARA BIRAKIRDIM”

Peker, şunları söyledi:

''Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. Tefeciler benim yeğenimin yerini almış, o zamanın parası bugünün 1,5 milyon lirası, tefecilerle bir konuşsan şey yapsa. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim ağabey kaç para ben vereyim. O konuda ismi geçen bir iki iş adamı arkadaş var, biz ödeyelim dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik. Biz para verdik mi böyle veririz. Almanya'daki o dernekler var ya, onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Ya şimdi ben böyle deyince bizim diğer milletvekili tanıdıklar, lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama Biden miden gel film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. İstesem gömmek için evet verdim derdim ama 10 bin değil çok daha fazlasını verdim.''

METİN KÜLÜNK’TEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Külünk, “Devleti varlık olarak yaşatan iki unsur vardır: Kaynak ve Birlik. Türk Devleti için kaynak yüzlerce yıl hep toprak genişliği , birlik ise farklılıkları bir arada yaşatma tecrübesi oldu. Fakat çağımızda artık toprak kaynak olarak yetmiyor ve tecrübe de birliğe yetişmiyor” ifadelerini kullandı.

Külünk’ün, Peker iddialarının ardından gece yarısı açıklamalarda bulunması ise dikkat çekti.

Külünk’ün açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin Enerjisi Kimleri Hareketlendirdi. Devlet 'Canlı' varlık gibidir; bedeni, ruhu,dili ve eylemi vardır. Hafızası ve hayali vardır.

Hatta heyecanları, üzüntüleri vardır. Türkiye Cumhuriyeti bin yılı aşkın büyük Türk devlet canlılığının son yüzyıldaki yaşanmışlığıdır. Dolayısıyla liderler, seçimle iş başına gelenler, görev alanlar bu canlı devletin elçisidir.

Elçi sözcüdür. Elçinin hukukunun korunması çok değerlidir Türkün töresinde Türk Devlet tarihinde binlerce Elçi geldi ve görevlerini yapıp gittiler. Devleti varlık olarak yaşatan iki unsur vardır: Kaynak ve Birlik

Kaynağınız bazen sadece toprağınız olur; bazen insan sayınız ve kaliteniz olur. Bazen de yer altı ve üstü kaynaklarınız olur. Birlik ise bazen inançta, bazen yaşanmışlıklarda, bazen hedefte oluşur. Türk Devleti için kaynak yüzlerce yıl hep toprak genişliği , birlik ise farklılıkları bir arada yaşatma tecrübesi oldu.

Fakat çağımızda artık toprak kaynak olarak yetmiyor ve tecrübe de birliğe yetişmiyor. Çağımızda kaynak artık 'Varlık Bilgi Akletme Veri Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji' olmak durumdadır. Birlik için ise 'Devleti Markalaştırma'yı ortak  hedef bilmek gerekir. Dolayısıyla, Petrol, Doğal Gaz, Madenler varsa o zaman önemli kaynağımız var demektir. Bilgi, Teknoloji varsa o zaman Devletin Markalaşması vardır.

Dikkat! Türkiye’ye kaynak alanında ısrarla şu dayatılıyor: 'Sende kaynak yok!... Sen dünyadaki Endüstrilere ucuz insan kaynağı ol!...' ve birlik için ise şu kurnazca telkin yapılıyor: 'Devletini Markalaştırmak küresel ölçekte bilgi, teknoloji gücü gerektirir; buna zaman yok! Diyorlar ki siz birliğinizi düğünlerde, derneklerde , partilerde kendini yaşatmakla yetin!...' Bu asla kabul edilemez! Geçit verilemez!"

İşte o mesaj: