İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, "Vatandaşlarımızın mahalle muhtarlarına uğrayarak, TC kimlik numaralarıyla beraber adreslerinde olup, olmadıklarını teyit etmelerini rica ediyoruz. Adreslerinde farklı kişiler de olabilir" dedi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri bugün akıya çıkarıldı. Vatandaşlar, bugün saat 08.00'dan itibaren muhtarlıklara asılan listelerdeki kayıtlarını 23 Ocak günü saat 17.00'a kadar kontrol edebilecek.
VATANDAŞLARA "MUHTARLIKLARA UĞRAYARAK ADRESLERİNİZİ TEYİT EDİN" ÇAĞRISI
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, vatandaşların, eskiden adres değişikliğini mahalle muhtarlıklarına beyan ettiklerini hatırlatarak, "Adres kayıtlarını muhtar tutmayacak, diye bize yazılar geldi. Adres kaydını vatandaş nüfus müdürlüğünde yapacak. Biz, sadece TC kimlik numarasıyla vatandaşın yaptırmış olduğu kaydı muhtarlık olarak görebiliyoruz. Oysaki, şu anda bununla ilgili ciddi sıkıntılarımız vardır. Vatandaşımız mevcut adresinde varken, farklı bir vatandaş da sahte bir telefon sözleşmesiyle, sahte bir noter tasdikli kira kontratıyla nüfus müdürlüğüne gidiyor ve söz konusu adreste mevcut olan kişi silinerek, sahte kontratla gelen kişinin kaydı yapılabiliyor. Seçim listeleri buraya asıldığında, asılan seçim listelerinde vatandaşlar isimlerini göremediği zaman mahalle muhtarları buna cevap verebilmeli. Cevap verebilmesi için de mahalle muhtarlarının eli güçlenmeli, bunun için de mahalle muhtarına, mahalleye gelen kişinin kaydını beyan edip, tutmalıdır" diye konuştu.
Vatandaşlara da seslenen Aykut, "Vatandaşlarımızın mahalle muhtarlarına uğrayarak, TC kimlik numaralarıyla beraber adreslerinde olup, olmadıklarını teyit etmelerini rica ediyoruz. Adreslerinde farklı kişiler de olabilir. O farklı kişiler, yarın başlarına sıkıntı da yaratabilir" dedi. Seçmen listelerini asmak yerine harflere göre dosyalayan Ataköy 7-8-9-10 Kısım Mahalle Muhtarı Aylin Keserkaya da, vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmelerini sağlamak için 10 tane pankart yaptırdığını anlattı.