Burak GEZEN/ÇANAKKALE ()- ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi’ne bağlı Geyikli Beldesi'nde seçimleri kazanan CHP'li Belediye Başkanı Ercan Yılmaz'ın, kümesteki 300 tavuğundan 100'ü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce telef edildi.
Geyikli Beldesi’nde pazar günkü seçimlerde Ak Parti’li Belediye Başkanı Metin Salman’ın yerine CHP adayı Ercan Yılmaz kazandı. Yılmaz’a ait kümeste bulunan 300 civarındaki tavuk pazartesi günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. Geyikli Feribot İskelesi’ne giden Kanal Yolu üzerindeki tarlasındaki kümeste 100’e yakın tavuğun telef edildiğini belirten yeni seçilen CHP'li Başkan Ercan Yılmaz, “Burası benim boş zamanlarımda gelip kafa dinleyerek stres attığım bir yer. Tavukları hobi olarak besliyorum. Ticari bir faaliyetim yok. Bu olayın kim veya kimler tarafından yapıldığını bilmiyorum” dedi. Tavukların tekme ve sopalarla boyunları ve kanatlarının kırıldığını ileri süren Yılmaz, 100'e yakınının telef olduğunu diğerlerinin ise saldırıdan korkup dışarıya kaçtığını söyledi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kümeste incelemelerde bulundu. Telef olan tavuklar daha sonra topluca gömüldü. Sağ kalanlar ise bir kümese toplandı. Geyikli Jandarma Komutanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

BG(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)