Vasi KÖSE/KIRIKHAN (Hatay), () - HATAY'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde muhtar adayları arasında çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren 60 yaşındaki İsmail Bilgin ilçe merkezinde, 56 yaşındaki Ayşe Yüceur ise köyde defnedildi.

Ölenlerden 7 çocuk babası İsmail Bilgin'in cenazesi, Gölbaşı Köyü'ne götürülüp helallik alındıktan sonra Kırıkhan Asri Mezarlığı'na getirildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından muhtar adaylarından Abdo Bilgin'in amcası olan İsmail Bilgin'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazına Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz da katıldı.

Ayşe Yüceur'un cenazesi ise hastane morgundan alınarak Gölbaşı Köyü'ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Yüceur, yoğun güvenlik önlemleri altında köy mezarlığında defnedildi.

BİN ÇEVİK KUVVET İLE 500 KOMANDO GÖREVLENDİRİLDİ

2 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı olayın ardından soruşturma başlatılırken, köyde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. TÜİK verilerine göre bin 510 nüfusu bulunan Gölbaşı Köyü'ne İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan 500 komando gönderildi. Komandolar dışında Gölbaşı Köyü ve Kırıkhan İlçesi'ne Hatay merkezden 1000 çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polislerin bir kısmı köyde önlem alırken, bir kısmı da kavgaya karışan ailelerin Kırıkhan'da ikamet eden yakınlarının bulundukları mahallelerde görevlendirildi.

KANLI SEÇİMİ ABDO BİLGİN KAZANDI

Öte yandan muhtarlık seçiminin sonuçları da belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 391 oy alan mevcut Muhtar Abdo Bilgin kazanırken, Sıtkı Yüceur 377 oy aldı. Ayrıca kavgada yaralan 13 kişiden 5'inin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, hastanelerde tedavileri devam eden diğer 8 yaralıdan 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

VK(ÖK/SSA) (FOTOĞRAFLI)