HALKLARIN  Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, (Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı) "Aday adaylığı süreci devam ediyor. Güçlü adaylarla, halkın gerçekten sevdiği adayların partimizi temsil edebileceğini düşünüyoruz. İstanbul açısından da çalışmalar devam ediyor" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin Şişli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Rojavalı kadınların da katıldığı etkinlikte Tuncel, açılış konuşması yaptı. "CUMHURİYETİ YENİDEN KURMAK ZORUNDAYIZ"
HDP'nin yerel seçimler nedeniyle yoğun bir çalışma temposuna girdiğini belirten Tuncel, Türkiye'nin kendi geçmişiyle yüzleşmediği sürece demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti. Tuncel, mevcut cumhuriyetin farklılıkları yok saydığını söyleyerek, "Cumhuriyeti yeniden kurmak zorundayız. Yeni bir anayasayla yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. Ama bu ülkede anayasa bile yapamadık. Hala eski noktadan tutup, yeni bir anayasa yapılamaz. Eski zihniyetle yeni işlerin yapılması mümkün değil. O yüzden bu eski zihniyet temsilcilerinin gitmesi gerekiyor" diye konuştu. "KAVGA, ÇÜRÜYEN SİSTEMİN ORTAYA ÇIKIŞIDIR"
Tuncel, AK Parti ile Gülen Cemaati arasında bir kavga olduğunu belirterek, "Cemaatle-iktidar kavgası, sadece kendi aralarında yaşanan bir kavga değildir. Bu kavga aslında çok daha derin, çürüyen sistemin ortaya çıkışıdır. Bakın şimdi herkes 2004'deki imzalarla konuşuyor. Peki şimdi şu soru sorulmaz mı; Cemaat ile AKP birlikte işbirliği yapmadılar mı? Birlikte KCK operasyonları yapmadılar mı? O zaman haberleri yok muydu bu imzalardan? Şimdi bavul açılıp imzalar ortaya çıkıyorsa ki, devamı geleceği görülüyor, o zaman da biliyorlardı. Niye o zaman bunları kullanmadılar? Çünkü çıkarları ortaklaşıyordu" dedi. "İSTANBUL AÇISINDAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklaması konusunda da Tuncel, "Kendisi aday adayı olduğunu ifade etti. Aday adaylığı süreci devam ediyor. Biz yerel seçimlerde güçlü adaylarla, halkın gerçekten sevdiği adayların partimizi temsil edebileceğini düşünüyoruz. İstanbul açısından da çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. Tuncel, yerel yönetimlere kadınların katılmasının önemini de vurgulayarak, "İki büyükşehir adayı var Fatma Şahin Gaziantep'ten bir de eş başkanımız Gültan Kışanak Diyarbakır'dan belediye başkanı adayı. Bu önemli bir gelişme ama yetmez. Bunu çok daha genişletmek gerekiyor" dedi.