HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 21 Ocak günü çıkan kararnamesi ile Adana'ya tayin olan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak için düzenlenen veda yemeğinde 'Beleş Mehmet' lakaplı 'Down sendromu' rahatsızlığı olan 40 yaşındaki Uğur Laçin'in konuşması alkışlandı. Konuşmadan önce su isteyen Laçin, kırmızı gül verdiği Savcı Bayrak'a, "Kalbimdesin" dedi.  Erzurum Adliyesi'nde yaklaşık 2.5 yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak için Baro'da düzenlenen veda yemeğine Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, mahkeme başkanları, hakim, savcılar ile adliye personeli katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Savcı Sedat Bayrak ile Osmaniye'de birlikte çalıştığını anımsattı ve bir plaket vererek başarı dileğinde bulundu.
Sedat Bayrak da Milli Mücadeleye önderlik etmiş Atatürk'ün şehri olan Erzurum'da görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı.  'ORADA İYİ OL İNŞALLAH'
Hakim ve savcılar tarafından çok sevilen 'Beleş Mehmet' lakaplı Down sendromulu  Uğur Laçin de Savcı Bayrak'ın veda yemeğinde bir konuşma yaptı. Kürsüye davet edilen Uğur Laçin, oldukça heyecanlandı. Konuşmasına başlamadan önce su isteyen ve içen Uğur Laçin, Savcı Bayrak'a olan duygularını "Benim arkadaş inşallah orada iyi olsun. Ben onu çok sevdim. Kalbimdesin. Helal olsun sana. Orada iyi ol inşallah Türkiye birincisi olursun" dedi.  Konuşması büyük alkış alan Uğur Laçin, Savcı Bayrak'a kırmızı gül verdi ve sarıldı. Bu sırada babası Lütfü Laçin tarafından aranan Uğur Laçin telefonu Sedat Bayrak'a verdi. Savcı Bayrak da Uğur Laçin'in yanlarında olduğunu, yemekten sonra eve getireceklerini söyledi.