SİNEMA sanatçısı Kadir İnanır'la birilkte Hakkari'ye gelen yönetmen ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Hakkari'de Kadir İnanır'ın da rol alacağı bir film projesini hayata geçirmek istediğini belirterek, filmin finalini de Kandil Dağı'nda çekmeyi düşündüğünü söyledi. 
En kısa zamanda projeyi hayata geçirmeye çalışacağını ifade eden Gani Rüzgar Şavata, "Ben buradan bütün sanatçılara seslenmek istiyorum. Hakkari'ye geç kaldık. Hakkari'ye gelmemiz gerekir. Bundan dolayı biz başlangıç yaptık. Bizzat Kadir İnanır'ı da alarak Hakkari'ye geldik. İnşallah güzel projelerle görsel sanatlarda faaliyet göstereceğiz. Hep beraber sinemamızı var etmeye çalışacağız. Açılışı yapılan sinema salonu inanıyorum ki çok salona dönüşecektir. Yürekten inanıyorum ki Hakkari'de film festivalleri de olacaktır. Yaşasın Türkiye sineması ve sinemamız. Barışın, kardeşliğin ve kardeş kanının akmadığı bir dönemde sanatçıların buraya gelmesi, burada boy göstermesi, inanıyorum ki başlangıç değil sonuç da olmayacaktır" dedi.
FİLMLER BARIŞ İÇİN OLACAK
Sanatçıların görevlerinin barışa meşale yakmak, bu meşaleyi ebedi kılmak, halk ile beraber yürümek, halkın söylemek isteyip de söyleyemediğini dile getirmek olduğunu  söyleyen Şavata, "Barış, sanat ve sporla olur. Eğer ülkemizde sanat ve spor var ise barış da gelir. Şu an kendi dönemimizde, zamanın derinliklerinde ve cunta rejim döneminde de biz filmlerimizde hep bunu anlattık. Kavganın biçimi ne olursa olsun 'mutlaka bir barış umudu vardır' ilkesi ile yola çıktık. Dil, din, ırk gözetmeksizin kardeşiz dedik. Onun için Hakkari'deyim. Burada inanıyorum ki çok filmler çekeceğiz. Şehrimizin güzelliklerini bu kış mevsiminde de görmek bizi sıcak kıldı. Kadir Bey ile beraber Yüksekova'ya, Şemdinli'ye kadar gittik. Halkın ilgi alakası zaten ölçülmez. İnanıyorum ki bizim burada çekeceğimiz filmler de bu bölge ile beraber Türkiye'nin barışı için olacaktır. Hatta filmimizin finalinde Kandil'e kadar gitmek de var. Böyle bir iki projemiz var. İnanıyorum ki burada diziler çekilirse, güzel bir başlangıç yaparsak arkası gelecek. Benim gayem de bunu başlatmak ve barış sürecinde de bir şeyler yapmak" diye konuştu.