SURİYELİ 43 yaşındaki Muhammet Beyan Huvariy, 6 aydır ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan eşi ile 5 çocuğunu bulmaya çalıştığını söyledi.
Suriye'nin Halep kentinde elektrikçilik yapan Huvariy, 6 ay önce oturdukları semte bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Bombalı saldırı sonrası erzak sıkıntısı yaşanınca kendisinin köylere erzak bulmaya gittiğini anlatan Huvariy, bu sırada saldırıların artması nedeniyle eşi Asiye'nin 5 çocuğuyla kaçarak Türkiye'ye sığındığını ifade etti. Eşinin bir süre sonra kendisini Türkiye'den telefonla aradığını ve Şanlıurfa'da olduğunu ileri süren Huvariy, "Ben erzak bulmak için köyleri dolaşıyordum, bu sırada mahallemize yeni saldırılar olunca eşim korkup çocuklarımla birlikte Türkiye'ye kaçıyor. Beni Türkiye'den aradı ve Şanlıurfa’da olduğunu söyledi" dedi.
Huvariy, eşinden gelen telefonun ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak ailesini aramaya başladığını söyledi. 6 aydır Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'teki kampları aramasına rağmen ailesinin izine ulaşamadığını gözyaşları içerisinde anlatan Huvariy, "Şanlıurfa ve diğer illerde polise başvurarak yardım istedim. Kamplarda ve Suriyeliler'in yerleştiği bölgelerde yaptığım aramalara rağmen halen ailemin izine ulaşamadım. Eşimin ve çocuklarımın hayatlarından endişe ediyorum. Biran önce eşimin ve çocuklarımın bulunmasını istiyorum" diye konuştu.