Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, izne çıktıktan sonra ortadan kaybolan ve Suriye'de savaşmak için Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı ileri sürülen Kaykılar Köyü imamı 24 yaşındaki Tahsin Baykara hakkında soruşturma açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın 2 müfettiş görevlendirdiği belirtildi.
İlk görev yeri olan Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kaykılar Köyü'ne 1 yıl önce atanan İmam Tahsin Baykara, Ramazan ayı öncesinde köylülere izine ayrıldığını ve memleketi Adana'ya gideceğini söyledi. Bir ay geçmesine rağmen izinden dönmeyen ve memleketine de gitmediği anlaşılan Baykara'nın, savaşmak için Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı ileri sürüldü. İddialar üzerine yetkililer, Baykara'nın yerinin belirlenmesi için  araştırma başlattı.
Bayramiç İlçe Müftüsü Muharrem Ateş, 10 gündür görevine başlamayan Baykara hakkında tutanak tuttuğunu ve İl Müftülüğü'nü konuyla ilgili bilgilendirdiği söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın da 2 müfettiş görevlendirdiği belirtildi.
CHP'Lİ SARIBAŞ, HÜKÜMETİ SUÇLADI
Konunun takipçisi olduklarını söyleyen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, imamın evinde daha önce kum torbalarıyla çalıştığı ve Kaykılar Köyü merasında atış talimleri yaptığı iddialarının bulunduğunu söyledi. Sarıbaş şöyle dedi:
"Zaten bu imamın bir devlet memuru görüntüsünde olmadığını bütün Kaykılar Köyü ve Bayramiçli'ler bilmektedir. AKP iktidarı da bu konuda tarafsız olması gereken bir din görevlisinin militanca tavrına göz yummuştur. AKP iktidarının ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) ve IŞİD (Irak ve Şam İslam Devleti) gibi örgütleri desteklediği ortadadır. AKP iktidarının devletin içine kadar sızmış olan IŞİD, ÖSO ve Müslüman Kardeşler gibi örgütleri desteklediği, himaye edildiği görülmektedir."
FOTOĞRAFLI