SAVAŞ AY'IN AĞLATAN VASİYETİ

Sabah Gazetesi önündeki törenin ardından Savaş Ay'ın naaşı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na getirildi. Törene başta Ay'ın ailesi ve yakınları olmak üzere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Can Dündar, Zülfü Livaneli, Coşkun Aral, Halit Kıvanç, Tayfun Talipoğlu, Okan Bayülgen, Selami Şahin ve Sezen Cumhur Önal gibi isimler katıldı.
Sunuculuğunu Okan Bayülgen'in yaptığı törende ilk olarak usta gazetecinin hayatını anlatan Can Dündar'ın seslendirmesiyle hazırlanan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Daha sonra meslektaşları, kürsüye çıkarak Savaş Ay hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Ay ile birlikte A Takımı programını hazırlayan Tayfun Talipoğlu, "Beni masa başı programcılığından, olay yeri programcılığına geçirdi. Hiç 'gazete ya da televizyon yöneticisi olayım' demedi, 'beni sokaktan almayın' dedi. Bir insan hastaneye yatana kadar elinde fotoğraf makinesiyle dolaşıyorsa, bu başka bir sevdadır. Ben, onu ölüme uğurlamıyorum, meslek hayatındaki 40'ıncı yılını kutlamak için burdayım" diye konuştu. Usta televizyoncu Halit Kıvanç da konuşmasında "Ondan kaç yaş büyük bir abisi olarak ben burada konuşmakta zorlanıyorum. Nur içinde yatsın, diyecek bir şeyim yok. Öz evlatlarından birini kaybeden baba gibiyim" şeklinde konuştu.
KARDEŞİ VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
Kız kardeşi Işıl Ay, törende yaptığı konuşmanın ardından, Ay'ın vasiyetini yerine getirdi. Işıl Ay, "Sanatçı bir ailenin oğluydu, 55 yıllık abimdi. Hastane odasında otururken, bana bir vasiyeti oldu. Bu vasiyeti burada herkesin huzurda söylemek istedim. 'Yine O Menekşe Gözler Aralı' şarkısını çok severdi, annem bizi o ninnilerle büyüttü. 'Lütfen, mezarımın başında bana bu ninniyi mırıldanır mısın?' dedi. Şimdi bu üzüntümle çok zor olacak, ama onun için söyleyeceğim" dedi. Işıl Ay, gözyaşları içinde abisinin vasiyetini gerçekleştirdi. Boynunda taşıdığı babasının fotoğraf makinesiyle sahneye çıkan Ulaş Can Ay ise, A Takımı ekibini sahneye davet etti. Sahneye gelen A Takımı ekibinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ay'ın cenazesi daha sonra ikindi namazının ardından kılınacak cenaze töreni için Fatih Camisine götürüldü. (FOTOĞRAF)