TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi’nde mevsimin kurak geçmesi nedeniyle kuruyan gölete 30 günde tankerlerle 25 bin ton su taşındı. Şarköy Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Altınok, tankerle su taşımanın yanı sıra yaptıkları anonslarla halkı uyardıklarını ve bu sayede günde 400 ton su tasarrufu sağladıklarını söyledi.
Şarköy'de şehre içme suyu sağlayan göletin su seviyesi düştü. Şarköy Belediyesi duruma müdahale ederek seviyenin yükselmesini sağlamak amacıyla vatandaşa ait su kuyularından tankerle gölete su taşımaya başladı. Bu çalışma sayesinde son 30 günde gölete tankerlerle 25 bin ton su taşıdıklarını ifade eden Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, halkı tasarruf yapılması için uyardıklarını söyledi.
Altınok, Şarköy'ün susuz kalmasını önlemek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Altınok, "Mevsimin çok kurak gitmesinden Şarköy Göletimizi besleyen Bulgur Deresi yağış olmadığından kurudu. Kuruyan dere de içme suyu sağlayan göletimizi besleyememektedir. İlçemizin günlük 2 bin 200 ton su ihtiyacı olmaktadır. Yağışlar olmadığından günlük su ihtiyacımız karşılanamıyor. İlçemizin susuz kalmasından endişe ediyoruz. Bu nedenle Tekirdağ, Çorlu, Mürefte, Hoşköy ve Şarköy Belediyemize ait tankerlerle günde ortalama 700 ton su taşıdık. Şuanda 1 milyon 250 bin metreküplük göletimizde 30 günde içerisinde 25 bin ton su takviyesi yapmış durumdayız. Ayrıca anonslarla halkımızı da uyarmaya devam ediyor. Sağduyulu vatandaşlarımız sayesinde günlük 400 ton su tasarrufu yaptık. Gölete su takviyesi devam ediyor" dedi.