SARIKAMIŞ şehitlerinin anısına pedal çeviren 14 bisikletli, Bartın'dan şehitliğe götürmek üzere toprak alarak yollarına devam etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'nce 5'incisi düzenlenen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan 14 bisikletli önceki gün pedal çevirmeye başlarken, dün akşam Bartın'a ulaştı. Bu sabah Bartın Valiliği'nin önünde düzenlenen törende konuşan Bartın Valisi Ali Çınar, "Yaptığınız bu faaliyet gerçekten çok anlamlı, aynı zamanda şehitlere sahip çıkma bilincinde çok kıymetli destekler sunmakta. Sizin gibi genç kardeşlerimize, ülkemizin tüm insanlarına aslında bir mesaj veriyorsunuz, 'Unutmayın bu toprakları vatan yapanları, unutmayın atalarımızı' diye çok önemli dersler veriyorsunuz" diyerek şehitliğe götürülmek üzere bir kavanoz toprak verdi.
Vali Çınar'ın start bayrağını kaldırmasının ardından bisikletliler Karabük'e hareket ettiler. Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ı kapsayan güzergahı geçerek 1856 kilometrelik etabı tamamlayacak olan bisikletliler, 5 Ocak tarihinde Sarıkamış'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği 'Gençlik Şühedanın İzinde' törenine katılacak. Bisikletliler, geçtikleri güzergahlarda aldıkları toprakları müzeye bırakacaklar.