BİTLİS’te Sarıkamış Şehitleri'ni anma programı düzenlendi. 20 ayrı ilden gelen öğrenciler ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla karda yürüdü.
Sarıkamış Harekatı'nın 99'uncu yıldönümü nedeniyle yapılan anma töreninde Türkiye'nin 20 farklı ilinden yaklaşık 500 ilk, orta ve lise öğrencisi Bitlis'te buluştu. Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde bir araya gelen öğrencilere, Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ve öğretmenleri de eşlik etti. Ellerindeki Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla 30 dakikalık bir yürüyüşle El Aman Hanı'nın bulunduğu bölgeye gelen öğrenciler ve protokol üyeleri burada saygı duruşunda bulundu. Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu yıl Sarıkamış şehitlerini anma programının 99’ncusunu tertip ediyoruz. Tıpkı o günler gibi aynı hava şartlarını yaşıyoruz. Çocuklarımız o aziz şehitlerimizin hatırasını yad ederek bir nevi o günleri yaşıyorlar. O gururu yaşıyorlar aslında. Bu memleketin şehit kanları ile sulanıp onlara emanet ettiğinin farkına varıyorlar. 90 bin şehit vermiştik. Bu vesile ile onları rahmetle anıyoruz. Burada 20 şehirden gelen kardeşlerimiz var. Bu anma törenini bizlerle paylaştılar."