KARS Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesindeki Allahukber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik için 81 ilde aynı anda anma töreni yapılacağını söyledi. Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış şehitlerini anlatmak için hazırlanan 5 milyon broşürün pazar günü günlük tüm gazetelerle birlikte dağıtılacağını belirtti.
Gençlik ve Spor Bakanlığının bu yıl farklı bir organizasyona giriştiğine işaret eden Vali Eyüp Tepe, şunları söyledi:
"81 ilde bu sene Sarıkamış'ı yad edeceğiz. Her ilde aynı anda organizasyon olacak. Dolayısıyla bu farkındalığı bütün Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz. Yani, biz ecdadımızı eğer böyle günlerde yad edemez isek ne zaman yad edeceğiz? Türkiye'nin her tarafındaki bilboardlarda Sarıkamış ile alakalı tanıtım ilanları var. İlave olarak 81 ilde Pazar günü Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları olacak. Gençlik ve Spor Bakanlarımıza Kars olarak, Sarıkamış olarak müteşekkir olduğumuzu sizin aracılığınızla da ifade etmiş olayım. Bizim bu etkiliği bütün Türkiye, bütün yurt satına yayılmasında çok büyük emekleri var. 5 milyon broşür, her gazetenin içine bırakılacak. Vatandaş gazeteyi aldığı zaman Sarıkamış'ta ne olduğunu anlamış olacak."
Sarıkamış harekatı sırasında en çok Karadenizlilerin şehit düştüğünü söyleyen Vali Tepe, "Geçtiğimiz günlerde hangi ilden ne kadar şehir var diye bir insört çalışması yaptık. Türkiye'nin dört bir yanından hatta o zamanki Osmanlı coğrafyasından Irak'tan, Suriye'den, Yemen'den, Mısır'dan. Her yerden var ama Karadeniz'in bayağı ciddi bir ağırlığı var. Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Rize'de çok şehit var" dedi.