Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Ümraniye'de Artvinlilerle kahvaltılı toplantıya katıldı. Ümraniye Vals Düğün Salonu'nda düzenlenen CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, CHP Ümraniye İlçe Belediye Başkan Adayı Sacit Eyüboğlu da katıldı. Salona 'Çare Sarıgül' sloganlarıyla giren Mustafa Sarıgül burada bir konuşma yaptı. Sarıgül konuşmasında İstanbul'da büyük bir değişim rüzgarı bulunduğunu belirterek "Bazılarının gitme vakti geldi, o gitme vaktini geciktirmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Heyecanlarını görüyorum. Bütün olaylara bütün saldırganlarına bakıyorum. Çok heyecanlılar ama biz vakur olacağız. Biz sakin olacağız çünkü biz kampanyamızda ne söyledik, biz ötekisi oluşturan anlayış içinde olmayacağız. Bizim görevimiz bize oy veren vatandaşlarımızın mutlu etmek ancak bize oy vermeyenlerin de kalbini yapacağımız çalışmalarla en güzel şekilde kazanmaktır" diye konuştu.

FATİH'TE AÇIKLAYACAĞIM

Siyasi hayatında hiç bu kadar formda olduğunu hatırlamadığını ifade eden Mustafa Sarıgül, "Allahım bana verdikçe veriyor. Bakın kaç tane vilayette seçim var ancak İstanbul'dan başka bir yerden bahsetmiyorlar. Çünkü gitme vakitlerinin geldiğini görüyorlar. Yarın Fatih'te Kocamustafapaşa Meydanı'nda nereden gelip nereye gideceklerini sizlere açıklayacağım" diye konuştu.

Belediye başkanlığı süresi ile ilgili kendi görüşünü on yıl olarak açıklayan Mustafa Sarıgül, on yıldan fazla görevden kalmanın yorgunluklara neden olduğunu belirterek "İleride inşallah partimizin tüzük kurultayı yapıldığında da bunu önereceğim. Kabul edilir mi bilmiyorum ama on yıldan fazla kalınca rutine düşüyor, yorgunluk başlıyor. Enerji düşüklüğü oluyor verimli olamıyor. Kaldı ki burada 1994 yılından beri 20 yıldır aynı anlayış var. Yaptıklarına çok teşekkür ediyorum ama inşallah biz daha iyisini daha güzelini yapacağız" dedi.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Sarıgül konuşmasının ardından kendisine soru sormak isteyen gazetecilere yarınki programı hakkında bilgi vererek, yarın Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi ile Fatih Kocamustafapaşa'yı ziyaret edeceğini söyledi. Bir gazeteci dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatarak, "Dün twitter'dan açıklama yaptınız ama o konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz? Herkes merak ediyor" diye sordu. Sarıgül ise soruya yanıt vermedi.