Nurcan Kırcalı / İstanbul,()

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Şile mitinginde halka seslendi. Sarıgül, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaparak, "Türkiye'mizin büyük bir ulusal birliğe ihtiyacı var. Sevgili gençler, sizden rica ediyorum. Önümüzdeki günlerde provokasyon eylemleri artacak. Önümüzdeki günlerde çok şey yapacaklar. Üzerinize gelecekler. Çünkü zayıf fikir agresiftir, güçlü fikir rahattır. Hepinizden ricam, sakin olacağız, vakur olacağız. Özellikle emniyet mensuplarımızla sizleri karşı karşıya getirmeye çalışacaklar. Bu oyunlara kesinlikle ve kesinlikle gelmeyeceğiz. Çünkü biz devleti kuran bir yapıyız.



FATOŞ GÜNEY'DEN DESTEK

Şile mitingine, oyuncu Mustafa Alabora ve Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney de katılarak, Sarıgül'e destek verdi. Fatoş Güney'in Şile'de sokak hayvanlarıyla ilgili STK başkanlığı yaptığını öğrenen Sarıgül, "Biz göreve geldiğimizde, sokaktaki köpeğin, ormandaki sincabın bizim için değeri büyüktür, çünkü onlar da can taşıyor" dedi.

Hükümeti eleştiren Sarıgül, "Bugünkü iktidar, Allah rahmet eylesin Erbakan hocanın ekmeğini yemekle meşgul. Erbakan hocanın döneminde hepsi birbirine merhamet ağıyla bağlıydı. Şimdi ise menfaat ağıyla bağlılar. Şunu ifade etmek istiyorum: O dönemde inançlı bir kadro vardı, inançlı bir mücadele vardı, ama o inançlı mücadele, o zamanki mücahitler inançlı mücahitlerdi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyorlardı. Şimdi o mücahitler oldu müteahhit, o müteahhitler de kutuları koruyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI