CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulundu. Kağıthane'de, bulunan CHP İl Binası'ndan saat 16.30 sıralarında çıkan Mustafa Sarıgül, Sanayi Mahallesi esnafını tek tek gezdi. 2 saat süren esnaf ziyareti sırasında Sarıgül, esnaf ve yoldan geçen vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. "HİÇ BİR SİYASİ İNAÇLARIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAMALIDIR"

Kendisini takip eden basın mensuplarının soruları üzerine Mustafa Sarıgül, "Siyasilerin inançlarımız üzerinden siyaset yapmasını arzu etmiyorum. Hiçbir siyasi inançlarımız üzerinden siyaset yapmamalıdır. İnançlarımız Allah'a ulaşma yoludur. İktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle ve kesinlikle kullanılmamalıdır. İnançlarımız bizim gönül bahçemizdir. Bir yurttaşımız arzu ettiği inancını, arzu ettiği şekilde yaşamalıdır. Siyaset kesinlikle ve kesinlikle inançlar üzerine girerek oy almaya çalışmamalıdır. İnançlar konusunda herkesin birbirine saygılı olması lazım. Bir yurttaşımız cemevine gidiyorsa, camilerimize gidiyorsa, başka inandığı bir noktaya gidiyorsa parti rozetini dahi çıkarmalıdır. Hele hele ülkeyi yönetenler inançlarımız üzerinden siyaset yaparlarsa, Allah korusun yurttaşlarımız arasında ayrıcalık doğurur. O nedenle siyasilerimizin seçim kampanyaları süresi içerisinde üsluplarına, konuşmalarına çok dikkat etmeleri lazım. 30 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra insanlar birbirlerinin yüzüne bakabilmeli. 30 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra, 'Ah keşke ben bunları söylememiş olsaydım.' Gibi laflar olmaması lazım." dedi. "BİR SİYASİ TEHDİT EDİLİYORSA GEREĞİNİ YAPMALIDIR"

Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek'in Twitter üzerindeki hesabından tehdit edildiğini yazması, Esenyurt'ta MHP seçim bürosunun açılışı sırasındaki meydana gelen saldırı, Şişli Belediyesi'ne yapılan silahlı saldırı olaylarını nasıl değerlendirdiği? Şeklindeki soruya Sarıgül, “İktidar bütün yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumakla mükelleftir. Bir siyasi kim tarafından tehdit ediliyorsa, bir siyasinin böyle duyumları varsa, bu duyumları sosyal medya üzerinden paylaşmak yerine derhal gereği için İçişleri Bakanlığı'na, adliyelere müracaatta bulunup tedbir alması gerekiyor. Seçim kampanyası süresince ve daha sonrasında silahlar gitmeli, barış gelmeli. Kaba kuvvetle hiç kimse bir yere varamaz. Bizi de kaba kuvvetle susturamazlar." şeklinde cevap verdi.